Lorem Ipsum

ဂဏန္းဘဲဥေမႊေၾကာ္၊ ပန္းသီးငပိခ်က္၊ ပုဇြန္မဆလာခ်က္နဲ႔ မိဆိုဟင္းရည္

 Wednesday, July 13, 2011

ပုဇြန္ကို မဆလာနဲ႔ ေျခာက္ေျခာက္ေလးခ်က္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုပ္သီးအေျခာက္ကို ေရာျပီး ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။ ဆီအိုတယ္ ဆီပူလာရင္ ၾကိတ္ထားတဲ့ အႏွစ္ထည့္ နီ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္ သီး ၃လံုးပါးပါးလွီးထည့္၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထား။ အႏွစ္ဆီျပန္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးလည္း ေၾကျပီ ဆိုမွ ပုဇြန္သန္႔ဆင္ထားတာထည့္ ေရဆူနဲနဲထည့္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းျခမ္းထည့္ မဆလာအုပ္ျပီး ဆီျပန္ လာရင္ရပါျပီ။





ပုဇြန္မဆလာေၾကာ္ခ်က္

ပန္းသီးငပိခ်က္


အိမ္ကအပင္မွာ ပန္းသီးေတြ အမ်ားၾကီးသီးေနတယ္။ ခ်ဥ္စုတ္ေနတာပဲေပါ့။ လြန္ခဲ့တဲ့ ၈ႏွစ္ေလာက္ ကဆိုရင္ ပန္းသီးကို ဆားေရစိမ္ျပီး စားၾကတာျမင္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္အံၾသမိခဲ့ဖူးတယ္။ ကိုယ္ေတြဆို ျမစ္ ၾကီးနားမွာ ေစ်းၾကီးလြန္းလို႔ တခါတေလမွ ၀ယ္ေကြ်းတယ္။ ဒီမွာက ခ်က္စား သုပ္စား ျပဳပ္စား တို႔စား ေထာင္းစား အမေလး ျမန္မာေတြနဲ႔ေတြ႔ရင္ ပန္းသီးေတာင္ အျငိမ္မေနရပါဘူး း)။ပန္းသီးနဲ႔ အမဲသားေရာျပီး ငါးပိခ်က္ခ်က္ပါတယ္။ အမွတ္တကယ္ေတာ့ ယိုးဒယား ငပိခ်က္မလို႔ပါ အုန္းႏို႔နဲ႔ပါ။ ဒါေပမဲ့ ပန္းသီးျမင္တာနဲ႔ စိတ္ကူးက ေျပာင္းသြားတယ္။

ပန္းသီးေတြကို ေရေဆးအခြံႏြါျပီး ေပါက္ထားလိုက္တယ္။ အမဲသားကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ဆီအိုတည္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အျဖဴကို ေထာင္းျပီးဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၀ါေရာင္ေလး သန္းလာရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အေရာင္ တင္မႈန္႔ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထည့္၊ အႏွစ္ဆီျပန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကေလာက္ရင္၊ အမဲသားထည့္ ေၾကာ္၊ စိမ္းစားငပိေရေဖ်ာ္ထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ပါတခါတထည္းထည့္၊ ေရဆူနဲနဲထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ ထား။ အမဲသားက်က္ျပီး ဆီျပန္လာရင္ ေပါက္ထားတဲ့ ပန္းသီးအဖတ္ေတြထည့္။ မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ ဆီျပန္ လာတဲ့အထိထား။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္း ကို မညွက္တညွက္ေထာင္းျပီးထည့္။ ခ်ဥ္ငံစပ္ ေလးေပါ့။



ဂဏန္းသားနဲ႔ ဘဲဥေၾကာ္ထားတာပါ။ တခါက မလုလုဆီမွာ ဖတ္ဖူးေပမယ့္ ျပန္မရွာခ်င္ေတာ့တာနဲ႔ ကိုယ္ နည္းနဲ႔ပဲ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကို ပါးပါးလွီးဆီသတ္၊ ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတြကိုလည္း ေလး ငါးေတာင့္ ဖဲ့ျပီး ဆီသတ္တဲ့ထဲ ထည့္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဆႏြင္းနဲနဲထည့္ ဂဏန္းသားထည့္ ခရုဆီ နဲနဲနဲ႔ ပဲငံျပာ ရည္နဲဲထည့္၊ ဂဏန္သားက်က္ျပီး ဆီျပန္လာရင္ ေဘးဖယ္ထားျပီး ဘဲဥခေလာက္ျပီးထည့္ေမႊ၊ ဘဲဥရရင္ ဂဏန္းသားနဲ႔ေရာ တရုတ္မဆလာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲနဲျဖဴးျပီး နံနံပင္အုပ္လိုက္ရင္ ရပါျပီ။ ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းပါတယ္။



 ဒီလို အထုတ္နဲ႔လာပါတယ္။ ဇီယက္နာမ္ဆိုင္က ၀ယ္လာတာပါ။


အတြင္းသားေတြပါ။




မိဆိုစြပ္ လုပ္မလို႔ပါ။ တိုဖူးနဲ႔ Bok Choy အေသးစားေလးေတြ ရွိေနတာနဲ႔ မိဆိုနဲ႔ ေရာျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထည့္ အရည္ေသာက္ေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္။


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP