အမဲႏွပ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ ငပိေထာင္းနဲ႔ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္သုပ္
Saturday, July 16, 2011
ငါးရံ့ေခါင္းနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္တယ္။ ငါးရံ့ေခါင္းကို ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းျပီး ဆႏြင္း၊ ငံျပာရည္နဲ႔ေရာနယ္ျပီး ေၾကာ္ထား လိုက္တယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခြျပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းေထာင္းျပီးဆီသတ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ ရြက္ထည့္၊ စိမ္းစားငပိနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ႏြမ္းမွ ငါးရံ့ေခါင္းထည့္ ေရဆူထည့္ျပီး တည္ထား လိုက္တယ္။ စားခါနီးမွ ပင္စိမ္းနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထည့္ျပီး စားတယ္။
ငါးရံ့ေခါင္းနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း
အမဲသားႏွပ္
အမဲသားႏွပ္တယ္။ အမဲသားေတြကို အရြယ္ေတာ္တံုးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ ဆီအိုးတည္ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္၊ ဖာလာေစ့၊ ေလးညွင္းပြင့္၊ ကရေ၀းရြက္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းေစ့( အနက္) ေတြကို ဆီသတ္ျပီး အားလံုးေရာနယ္ျပီး တည္လိုက္တယ္။ အသားထဲက ေရ ခမ္းျပီး ဆီထြက္လာမွ ေရဆူနဲနဲထည့္၊ Pressure Cookerနဲ႔ ၄ခါေလာက္ေပးျမည္လိုက္ျပီး မီးပိတ္လိုက္ တယ္။ အဖံုးဖြင့္ မဆလာထည့္၊ အဖံုးပိတ္ျပီး မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ မိနစ္၂၀ႏွပ္ပါတယ္။ အရင္တုန္းကလည္း အမဲ သားနဲ႔ ဆိတ္သားဟင္းေတြ ေရးဖူးပါတယ္။ ဖာလာေစ့၊ ေလးညွင္းပြင့္ကိုေတာ့ အမဲသားနဲ႔ ဆိတ္သားမွာပဲ ထည့္ပါတယ္။ ဒီအသားေတြက ညွီတတ္လို႔ပါ။
ငပိေထာင္းပါ။ ငပိကို မီးကင္ျပီး ငရုပ္သီးစိမ္နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴကို မီးကင္ျပီးေထာင္း၊ ငပိထည့္ေထာင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ျပီးရင္ ရပါျပီ။ အခ်ဥ္မထည့္ပါဘူး။ အခ်ဥ္သုပ္ရွိေနလို႔ပါ။
အသိတေယာက္လာေပးတဲ့ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကို ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ႏွမ္းေလွာ္တို႔ကို ေထာင္းထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ နံနံပင္ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး သုပ္ထားပါတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster