ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေၾကာ္၊ ငါးေၾကာ္၊ ၾကက္သားနဲ႔မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္
Thursday, July 21, 2011
ဟင္းႏုးႏြယ္ရြက္ ရလာလို႔ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ တခါက ကိုယ္ဟင္းႏုးႏြယ္ရြက္ သုပ္ေတာ့ ေပါက္က မျမင္ဖူးလို႔ အရြက္ေလးျပပါလားလို႔ ေျပာဖူးပါတယ္။ အဲ့ဒီခ်ိန္ကေန မစားျဖစ္တာ ခုခ်ိန္ထိ ဆိုပါေတာ့ :ခုေတာ့ အ ရြက္ေလး ရိုက္ျပလိုက္ပါတယ္။ အရြက္မွာ ခရမ္းေရာင္ မရွိတာမ်ိဳးလည္း ရတတ္ပါတယ္။ ေျဗာင္အစိမ္း ေရာင္ေပါ့။ ျမန္မာျပည္အိမ္မွာဆို ၀က္စာေပါ့ ;P ဒီမွာေတာ့၀ယ္စားေနရတယ္။
ဟင္းႏုးႏြယ္ရြက္
ဒီထက္ၾကီးတဲ့ အရြက္လည္းရွိတတ္ပါတယ္။
ဟင္းႏုးႏြယ္ရြက္ေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပာရိုက္၊ ငရုတ္သီးေျခာက္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ျပီး ဟင္းႏုးႏြယ္ထည့္၊ ပဲငံျပာရည္နဲနဲ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။
ၾကက္သားနဲ႔ မံုညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္
ေက်းဇူးရွင္က ၾကက္သားအေပ်ာ့ေတြဆို အၾကြပ္ေၾကာ္မွစားတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ၾကက္သားကို ခရုဆီ၊ ငရုတ္ ေကာင္းမႈန္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔ဆႏြင္းေလးနဲ႔နယ္။ အာလူးမႈန္႔ေလးကပ္ျပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သားၾကြပ္ရင္ ဆယ္ထား။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးဆီသတ္၊ မံုညွင္းခ်ဥ္ထည့္၊ ငံျပာရည္ နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္က အရည္မခမ္းခင္မွာ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ေလးအုပ္၊ ငရုတ္ေကာင္းျဖဴး ရပါျပီ ၾကက္သားနဲ႔ မံုညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္။
ငပိေထာင္းက်န္ေနတာနဲ႔ သခြါးသီးနဲ႔ တို႔စားတယ္။
ငါးေၾကာ္
ဒီငါးက အလကားဖမ္းလာတာ ဟဟ စိတ္၀င္စားၾကလား ေနာက္ပို႔စ္မွာ ေရးျပမယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster