Lorem Ipsum

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္းနဲ႔ အလကားရလာတဲ့ငါးမ်ား

 Sunday, July 24, 2011



ခုတေလာ အလကားရလာတဲ့ ငါးေတြကို ခ်က္စားျဖစ္ေနတယ္ ;) မံုလာဥျဖဴနဲ႔ ငါးခ်ဥ္ရည္ဟင္ ခ်က္ပါတယ္။ ထံုးစံအတိုင္းေပါ့ ၾကက္သြန္နီျဖဴကို ေထာင္းျပီဆီသတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထည့့္။ ငါး အေနေတာ္တံုး ထားတာေတြကိုထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး အဖံုးခဏအုပ္ထား။ ငါးထဲကေရခမ္းျပီဆိုမွ မံုလာဥ ေတြထည့္။ မံုလာဥနဴးသြားရင္ ေရဆူနဲ႔ မန္က်ည့္မွည့္အႏွစ္ထည့့္ျပီး ဆက္တည္ထားလိုက္တယ္။ စားခါနီးမွ အေပါ့အငံျမည္းေပါ့။ ကိုယ္ကေတာ့ ငံျပာရည္ပဲထည့္တယ္။ ငပိမထည့္ဘူး။





မံုလာဥနဲ႔ ငါးခ်ဥ္ရည္ဟင္း



တီလားပီးယား ငါးအေသးေလးေတြကို အေၾကးထိုးဗိုက္ေဖာက္၊ ၊ ဆားနႏြင္းနယ္ျပီး အၾကြပ္ေၾကာ္ လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကိုပါးပါးလွီးဆီသတ္၊ ငရုပ္သီး အေလွာ္ေထာင္းမႈန္႔ထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အ ခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ျပီး ငါးေၾကာ္ေတြထည့္။ ေရေလးနဲနဲဆီဖ်န္းေပးျပီး ျပန္ႏွပ္ထားပါတယ္။



အမဲသား ပဲဆီေပါင္းေလး ခ်က္တယ္။ အမဲသားေတြကို အရြယ္ေတာ္တံုး၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ အေႏွာက္နဲ႔ပဲငပိခ်ိဳေတြကို အသားအနဲအမ်ားေပၚမူတည္ျပီးထည့္။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကို အမႊာလိုက္ထည့္ျပီး ေရာနယ္ထား။ ဆီအိုးတည္ ငရုပ္သီးအေျခာက္အေတာင့္ေတြကို ဆီသတ္၊ အဆာပလာနဲ႔ ေရာနယ္ထားတဲ့ အသားေတြကို ထည့္ ေရခမ္းရင္ ေရဆူထပ္ထည့္ျပီး မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ ဆီျပန္လာတဲ့အထိ ခ်က္ထားပါတယ္။ အရင္ကလည္း ခ်က္ဖူးေပမဲ့ ကိုယ္တိုင္ေတာင္ ျပန္မရွာတတ္ေတာ့လို႔ ဟဟ:P




 အမဲသားပဲဆီေပါင္း


ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကို ေရေဆးပါးပါးလွီးထား။ ခရမ္းသီးကို မီးကင္ျပီး အတြင္း သားေတြျခစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႔ သံပုရာသီး၊ ငံျပာရည္၊ ဆီတို႔ဟူးထည့္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္ပါတယ္။


ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္






ကိုက္လန္ရြက္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပာရိုက္ျပီး၊ ဆီသတ္ေၾကာ္ထားပါတယ္။



ကဲ အလကားရတဲ့ ငါးေတြ အေၾကာင္းလာျပီ :P လြန္ခဲ့တဲ့၂ပတ္ေက်ာ္က ခရီးထြက္ျဖစ္ တယ္။ကေနဒါကအမက ဖုန္းဆက္လာတယ္။ ငါတို႔ မေတြ႔ရတာလည္း တႏွစ္ရွိျပီတဲ့။ မၾကာခင္ စႏိုးက်လာ ရင္ ကားေမာင္း ဖို႔ခက္မယ္ အခုပဲ လာေတာ့တဲ့။ အမိန္႔က်လာတာနဲ႔ အေပါင္းေဖာ္ေတြကို တိုင္ပင္ေတာ့ သြားက်မယ္တဲ့။ ကိုယ္တို႔ ဆီကေန ၄နာရီေက်ာ္ေက်ာ္ေလးေမာင္းရင္ နယ္စပ္ကို ေရာက္ပါျပီ။ အဲ့ဒီကေန ၂း၃၀ ေလာက္ ေမာင္းရင္  တိုရန္တိုကို ေရာက္ပါတယ္။ ကေနဒါဖက္မကူးခင္မွာ ဘတ္ဖလိုးမွာေနတဲ့ သူငယ္ခ်င္းကို ၾကိဳ ဖုန္း ဆက္ထားတယ္။ ငါျပန္လာရင္ ၀င္ခဲ့မယ္လို႔။ ဒါနဲ႔ကေနဒါမွာ ၅ရက္ေနျပီး အျပန္သူ႔ အိမ္ကို ၀င္ျပီး ၃ရက္ေနပါတယ္။ အေဖာ္ ေတြကလည္း အမ်ားၾကီးဆိုေတာ့ ေပ်ာ္ဖို႔ေကာင္းတယ္။

သူငယ္ခ်င္းက ျပန္ရင္ ယူသြားဖို႔ ငါးသလဲထိုးေျခာက္နဲ႔ ငါးေျခာက္ကို သေဘာၤေဆးပံုးတပံုးမွာ ထည့္ေပး ထားတယ္ေနာ္ ဆိုေတာ့ ကိုယ္ကလည္း ပံုးေလးကို ဖြင့္ၾကည့္တဲ့အခါမွာေတာ့ အမေလးပံုး အျပည့္ပါပဲ။ သြားတဲ့လူ ၇ေယာက္လံုးအထြက္ ခြဲယူဖို႔တဲ့။ အလကားရတာ ေပ်ာ္တာေနာ္ :P ေမးၾကည့္တယ္ ငါးဘယ္ ကရလည္းဆိုေတာ့ ဒီမွာ ငါးကို မ၀ယ္စားဖူးတဲ့။ Erie Lake အေမရီကားနဲ႔ ကေနဒါၾကားထဲက အဲ့ဒီ Erie Lake ကေန ညေနခင္းမွာ သြားခပ္ၾကတယ္တဲ့( ကိုယ္ကေတာ့ ငါးခပ္တယ္လို႔ ေခၚတယ္။ ဘယ္လို ေခၚလည္းမသိဖူး) ငါးမွ်ားတံနဲ႔လည္း မွ်ားၾကသတဲ့။  မျပန္ခင္တရက္ ညေနခင္းေလာက္ ေက်းဇူး ရွင္နဲ႔ သူ႔ သူငယ္ ခ်င္းေတြ သြားၾကတယ္။ ဇကာနဲ႔ ငါးမွ်ားတံေတြလည္း ယူသြားၾကတယ္။ အဲ့ဒီမွာ ငါးသလဲထိုးေတြကို ဇကာနဲ႔ခပ္ျပီး ယူသြားတဲ့ပံုးထဲထည့္ျပီး တပံုးယူလာတယ္။ ျပီးေတာ့ သူ႔သူငယ္ခ်င္းက ငါးမွ်ားတံနဲ႔ မွ်ားေပးတဲ့ ငါးေတြက မနည္းဖူး။ အဲ့ဒီမွာ ေနတဲ့လူေတြက ငါးေျခာက္ေတြ ငါးခ်ဥ္ေတြ လုပ္ထား ၾကသတဲ့။ တခ်ိဳ႔ ဗီယက္ နာမ္ေတြက တျခားျမိဳ႔မွာ သြားေရာင္းတယ္ေျပာၾကတာပဲ။ ကိုယ္ကေတာ့ ပူလို႔ မသြားျဖစ္ပါဘူး။ ကမ္းေျခ ေတြေတာ့ သြားတယ္ မပူဘူးရယ္ :P ကိုယ္တို႔ ေနတဲ့ျမိဳ႔ကေန ၄၅မိုင္ ေ၀းတဲ့ေန ရာမွာလည္း ကရင္ေတြ သြားမွ်ားၾကတယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ တခါမွ မေရာက္ဖူးဘူး။ ခုေတာ့ ၾကံဳတုန္းမို႔ယူ လာတာ ပါ။ ကဲအဲ့လို  အလကားရလာတဲ့ ငါးေတြပါလို႔ ၾကြားေနတာေပါ့ း)



အိမ္ကိုေ၇ာက္ေတာ့ ေ၀စုပံုလိုက္တာ ၆ေယာက္စာတပံုေပါ့။ ၇ေပါင္ေလာက္ ရွိမယ္ထင္တယ္။


ဒီလို ၆ပံုစာရွိတယ္။ တေယာက္တပံုယူၾကတာေပါ့ း) ေက်းဇူးရွင္နဲ႔ ကိုယ္က တပံုထဲယူတာ း)


ဒါက သူငယ္ခ်င္းအေျခာက္လုပ္ထားတဲ့ ထဲကေပးလာတာ ၆ပံု တပံုေပါ့ း) ညီတူညီမွ် ခြဲထားတာ အေ၀တည့္ရင္ ႏိုး အဖြဲ႔လို႔ ျဖစ္သြားမွာစိုးလို႔ :P

ကဲ ဟင္းစားအတြက္ ငါးရွာ ဖားရွာ အတြက္သြားမယ္တို နယူေယာက္ျပည္နယ္ ဘတ္ဖလိုးျမိဳ႔က Erie Lakeမွာ  သြားေရာက္ မွ်ား၊ ဖမ္း၊ ခပ္ႏိုင္ပါေၾကာင္း ..... း) ငါးေတြ တကူးတက လိုက္ခပ္ေပးတဲ့ ေက်းဇူးရွင္ရဲ႔ သူငယ္ခ်င္း မိသားစုကိုလည္း ဒီေနရာကေန ေက်းဇူး အထူး အထူးပါလို႔ း)


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP