Lorem Ipsum

ေထာပတ္ထမင္း၊ သိုးသားဟင္းနဲ႔ မလုတ္သနီ ဟင္းရည္

 Friday, September 16, 2011



ေထာပတ္ထမင္း ခ်က္တယ္။ ခုတေလာ မအားဘူးကြယ္။ အသက္ကၾကီးလာျပီဆိုေတာ့ အလွအပဖက္ကို ပိုျပီး ဦးစားေပးလာမိတယ္ :P (ရုပ္ဆိုးဆိုး ဆိုေတာ့က မျပင္ရင္မလွဖူး၊ ျပင္လိုက္ေတာ့ မွန္ထဲ ကိုယ့္ပံုၾကည့္ျပီး ကိုယ့္ဖာသာ လန္႔တယ္ :D) အသက္ကလည္း တႏွစ္ထက္ တႏွစ္ပိုၾကီးလာျပီ၊ အသက္သာၾကီးလာျပီး ဘာမွကို အဖတ္မတင္ဘူးရယ္ း) ဖီလင္ (၃_ ) ဆိုျပီး ပို႔စ္ေလး အတုခိုးေရးမလား စဥ္းစားမိေသးတယ္။ ဘေလာဂ့္တကာ လည္တယ္၊ ဖတ္တယ္ မွတ္တယ္ ေမ့တယ္၊ မန္႔တယ္။ ခုတေလာ ပိုစိတ္၀င္စားတာက အလွအပ ဘေလာဂ့္ေလးေတြကို ဦးစားေပးျဖစ္တယ္။ ဟင္းေတြ ခ်က္ျပီး ပံုေလးေတြ ရိုက္ဖို႔ေတာင္ ပ်င္းလာတယ္ း) ကဲေထာပတ္ထမင္း ကို ဆက္ခ်က္ပါေတာ့မယ္ း)

ဒယ္အိုးတည္ ပူလာရင္ ေထာပတ္(Ghee) ၃ဇြန္းထည့္(ထမင္းစားဇြန္း) ပူလာရင္ ၊ကရေ၀းရြက္နဲ႔ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ လက္တဆစ္စာထည့္၊ ဆန္ႏီု႔ဆီဗူး ၂လံုးကို ေရေဆးျပီးထည့္ေလွာ္၊ ဆားနဲ႔ သၾကားနဲနဲထည့္၊ ဆန္အေရာင္ ေလးလွလာရင္ ေရဆူခန္႔မွန္းထည့္ျပီး ေပါင္းအိုးထဲထည့္ဆက္ခ်က္လိုက္တယ္။



ေထာပတ္ထမင္း



                                                  ဆိတ္ကလီစာဟင္း


                                                  မလုတ္သနီ ဟင္းရည္

ပဲစင္းငံုကို ေရးေဆးျပီး အိုးတလံုးထဲထည့္္၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုပ္သီး အေျခာက္ေတာင့္(အစပ္)  ၅ေတာင့္ကိုပါ တခါတည္း ေရေဆးျပီးပဲနဲ႔ေရာျပဳပ္။ ပဲႏူးလာရင္ ငရုပ္သီး၊ ဂ်င္းနဲ႔ပဲကို ေရာေျခထားပါ။

မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရေႏြးစိမ္ျပီး အႏွစ္တိုက္ထား။

ဆီအိုးတည္၊ ငရုပ္သီး အေျခာက္နဲ႔ မုန္႔ညွင္းေစ့( Mustard Seed) အနည္းငယ္ကို ဆီသတ္၊ ငရုပ္သီးတူး ေလာက္မွ၊ ပ်ည္းေတာ္သိမ္ရြက္၊ ေျခြထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္ျပီး ေျခထားတဲ့ပဲးကိုေလာင္းထည့္။ ေရဆူမ်ားမ်ားထည့္( ဟင္းရည္က က်ဲေနမွ ေသာက္လို႔ေကာင္းပါတယ္) ဆက္တည္ထား။

ပဲအေနအထား အေတာ္ေလာက္ျဖစ္ရင္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ မန္က်ည္းမွည့္ နဲ႔ (Rasam Powder မလုတ္သနီ မဆလာ ) ထည့္၊ နံနံပင္ထည့္၊ အရည္က်ဲက်ဲေလး ျဖစ္ေအာင္ ပဲကို ေလ်ာ့ထည့္ပါတယ္။ ခ်ဥ္စပ္ မလုတ္သနီဟင္းရည္ ရပါျပီ။ တခ်ိဳ႔ကေတာ့ ပဲမထည့္ဘူး၊ အဆာပလာေတြကိုပဲ ဟင္းရည္ အၾကည္ေလး လုပ္ေသာက္ၾကတယ္တဲ့။(သူငယ္ခ်င္းေျပာ ျပတာပါ)


                                               ငါးသလဲထိုး အစပ္ေၾကာ္

ငါးသလဲထိုးေတြကို ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ား၊ ငံျပာရည္မ်ားမ်ား၊ ငရုပ္သီးေၾကာ္ေထာင္းမႈန္႔မ်ားမ်ားနဲ႔ စပ္စပ္ ေလးေၾကာ္တယ္။



သိုးသား ဆီျပန္ဟင္းပါ။ ဆိတ္သား ခ်စ္တီး ခ်က္အတိုင္း ခ်က္ထားပါတယ္။ ခ်စ္တီးခ်က္က ဒီမွာ ပါ။ သာဂူ က်ိဳျဖစ္ေပမဲ့ ပံုမရိုက္လိုက္မိဘူး :D

မလုတ္သနီ မဆလာမႈန္႔

(ပံုကို ဂူဂဲလ္က ယူထားတာပါ။ ရိုက္ရမွာ ပ်င္းလို႔ း)




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP