Lorem Ipsum

ငါးကင္

 Tuesday, September 27, 2011





 ငါးကင္ဖို႔ အဆင္သင့္လုပ္ထားတာပါ

ပလာတူးငါး အေကာင္ၾကီးၾကီးကို ေက်ာဖက္ကေနခြဲျပီး အူေတြထုတ္၊ ပါးဟက္ေတြထုတ္ျပီး ေရေသခ်ာေဆး ပါတယ္။ ျပီးမွ စပါးလင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ နံနံပင္၊ ဆႏြင္း၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အစာသိတ္ျပီး ကင္ထားပါတယ္။  ပူပူေႏြးေႏြးစားမွေကာင္း မယ္ေနာ္။ ကိုယ္ကေတာ့ စားခါနီး သံပုရာသီး ညစ္လိုက္ပါတယ္။




စားရန္အသင့္ ငါးကင္


ဒီပံုက မႈိထည့္ဖို႔ ေမ့သြားလို႔

ေရေႏြးဆူဆူထဲကို၊ တိုဖူးနဲ႔ ငါးဆုပ္တံုးျပီးထည့္ပါတယ္။ ျပီးရင္၊ ခ၀ဲသီးနဲ႔ ခါဂ်ယ္ဥပါးပါးမွ်င္ျပီးထည့္၊ မိႈရွည္ရွည္ထည့္၊ စားခါနီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းေထာင္းထည့္၊ ဆား၊ ႏွမ္းဆီ တဇြန္း( လၹက္ရည္ဇြန္း) အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ျပီး ပူပူေလးေသာက္တယ္။ ၾကက္ဥေလးတလံုးပါထည့္ျပီး ေမႊေသးတယ္ း)


မႈိထည့္လိုက္ျပီေနာ္ း)


အိုးလိုက္ ရိုက္လိုက္တာ


ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ေထြေဖ်ာ္

ကိုယ္ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းလို႔ပဲ သိထားတာပါ။ ပန္ေထြေဖ်ာ္လို႔ သူမ်ားေခၚလို႔ လိုက္ေခၚတာ း) ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပဲပုပ္ခ်ပ္ေတြကို မီးကင္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံေတြ မီး ကြ်မ္းျပီး ႏူးသြားရင္ အခြံေတြ ခြါျပစ္ပါတယ္။ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပဲပုပ္မီးကင္ေတြကို ေရာေထာင္း ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေထာင္း၊ နံနံပင္ရိတ္ရိတ္လွီးထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ဆားနဲနဲထည့္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။


ရံုးပေတသီးကို ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ားနဲ႔ ခရုဆီထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။


ၾကက္ေတာင္ပံကို ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးႏွပ္ေၾကာ္ထားတာပါ။

ေၾသာ္ဒါနဲ႔ စကားမစပ္ မေန႔က ေဘဘီ တႏွစ္ျပည့္သြားျပီေနာ္ း) ကိုယ့္ဘေလာဂ့္ကို ပထမဆံုး လင္ခ့္ေပး သူက စူးႏြယ္ ပါ။( အခုေတာ့ သူစိမ္းကားသြားျပီ း( ) လာလည္ျပီး ေကာမန္႔နဲ႔ စီပံုးမွာ ေရးခဲ့သူေရာ မေရးခဲ့ သူေရာ ခင္သူေရာ မခင္သူေရာ၊ လင္ခ့္ထား ေပးၾကသူမ်ား  အားလံုးကို အထူး အထူးေက်းဇူးပါလို႔။ လူတိုင္း ခ်က္တတ္ျပဳတ္တတ္တဲ့ ဟင္းေတြေပမဲ့  အခ်ိန္ေပးျပီး လာေရာက္ အားေပးၾကတဲ့ အနယ္နယ္ အရပ္ရပ္က ေမာင္ႏွမအားလံုးကို အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ တႏွစ္အတြင္း ဟစ္၂သိန္း နီးပါးလာေရာက္ အားေပးခဲ့တာ သိရေတာ့ ေၾသာ္ကိုယ္တေယာက္ထဲ အစားအေသာက္ မက္သူမဟုတ္ပါလားလို႔ သိရလို႔ ၀မ္းသားတယ္ :P (အေဖာ္ရွာတာ) ကိုယ့္ဟင္းေတြက သာမန္ ေန႔စဥ္စားေနက် ဟင္းေတြပါ။ အဲ့ဒီကေန ခြဲထြက္ျပီးလည္း မခ်က္ရဲပါဘူး။ ေတာ္ၾကာ အသစ္အဆန္းမို႔ အိမ္ကလူေတြ မစားရင္ ပိုက္ဆံႏွေျမာစရာၾကီးေလ။ ကိုယ္ခ်က္ စားတာေလးေတြကို ပံုေလးနဲ႔တကြ သိမ္းထားခ်င္လို႔ အျပင္မွာ စားတာေတြကိုလည္း မေရာျဖစ္ဘူး။ ဘာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ေဘဘီ့ဟင္းေတြကို လာေရာက္ ၾကည့္ေပးၾကလို႔ ၀မ္းသာျပီး ေက်းဇူးတင္မိပါတယ္။




ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ




Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP