Lorem Ipsum

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၄)

 Saturday, October 01, 2011

အႏၵိယစတိုင္လ္ BBQ လုပ္စားမယ္ဆိုျပီး Bahari Kabab Masala ၀ယ္လာခဲ့တယ္။  ဆိတ္သား တကီလိုစာကို အရိုးနဲ႔အရြတ္ဖယ္ျပီး အားခ်ည္းသက္သက္ ပါးပါးလွီးျပီး မဆလာတထုတ္နဲ႔ ေဆာ္ဒါ ၁ဇြန္း(လၹက္ရည္) နဲ႔ေရာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္တယ္(၂နာရီ)။ ညေနေရာက္ေတာ့ အိုဗင္က အလုပ္မလုပ္ေတာ့ ဘူးရယ္ း( ဒါနဲ႔ ဆီနဲနဲထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ကင္တာထက္ေတာင္ စားေကာင္းေသးတယ္ း) (ေဆာ္ဒါထည့္တာက အသားႏူးည့ံျပီး အျမန္က်က္ေအာင္လို႔ပါ။)


Bahari Kabab Masala နဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆိတ္သား

 

                                                        အာလူးပဲဆီႏွပ္

လာျပန္ျပီ အာလူးပဲဆီႏွပ္တဲ့ (ကိုယ့္ဟာကိုယ္ေပးတဲ့နံမည္ေနာ္) ဒီတခါေတာ့ အာလူးကို အခြံႏြါအတံုး တံုးျပီ ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ဆီနဲနဲထဲ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္းတို႔ကို ပါးပါး လွီးျပီး ဆီသတ္၊ ပဲပုပ္အေစ့၊ ၂ဇြန္း(အခ်ိဳ)၊ ခရုဆီ(၁ဇြန္း)၊ ၾကာညိဳ့ (၁ဇြန္း) တို႔ကိုထည့္ျပီး၊ အာလူးေၾကာ္ ထည့္၊ ေရဆူ ၅ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း) ထည့္ျပီး မီးေျမ့ေျမ့ေလးနဲ႔ အာလူး ႏွပ္တဲ့အထိ ထားလိုက္တယ္။

စိမ္းစားငပိ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို မီးကင္ျပီး အားလံုးေရာေထာင္းလိုက္တယ္။ စားခါနီး သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္လိုက္တယ္။


တိုဖူးနဲ႔ မံုညွင္းစိမ္( အခါးမ်ိဳး)ကို ေရားျပီးဟင္းခ်ိဳလုပ္တယ္၊။ စားခါနီးမွ ဂ်င္းနဲ႔ငရုပ္ေကာင္း ေထာင္းထည့္ တယ္။


မံုညွင္းထုပ္၊ ခါဂ်ယ္ဥနဲ႔ ဘိုစားပဲသီးကို ခရုဆီနဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။


ဘဲဥနဲ႔ အာလူးကို မဆလာေလးအုပ္ျပီး ခ်က္ထားတာပါ။

Kabab မဆလာထုပ္ပါ။

ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP