နံနက္စာမ်ား(၄)
Sunday, October 09, 2011
လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ပတ္ေလာက္က Pite လုပ္စားတယ္။ ပီသာလို႔ အသံထြက္ပါတယ္။ ေဘာ့စ္နီးယား အစားအ ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္။ အရသာက စိမ့္စိမ့္ေလးပါ။ ကိုယ့္သူငယ္ခ်င္း ေဘာစ့္နီးယားမေတြ အျမဲယူလာျပီး ေကြ်းေနေတာ့ ဒီမုန္႔ကို ကိုယ္လည္းၾကိဳက္တယ္။ လုပ္ေကြ်းမယ္လို႔ ေတးထားတာ ၾကာလွပါျပီ။ ခုမွစမ္း လုပ္ျဖစ္တယ္။ မဆိုးဘူး ျဖစ္တယ္။ အခ်ိန္အဆမလိုတာေၾကာင့္ ပိုသေဘာက်မိတယ္ း)
ပီသား (Pite)
အခြံက ဒီတံဆိပ္နဲ႔လာပါတယ္ $ 3 ေပးရပါတယ္။ ( တျခားတံဆိပ္လည္း ရွိမွာပါ)
စမူဆာထုပ္တဲ့အခြံလိုပါပဲ။ အထဲမွာ ၁၀ခ်ပ္ပါတယ္။
အဆာအတြက္၊ ၾကက္ဥ ၁၀လံုး၊ Sour Cream တဗူး( ၁ေပါင္)၊ Ricotta cheese တဗူး( ၁ေပါင္)၊ ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴနဲ႔ Spinach (ပါလာခ္ အိႏိၵယ အေခၚ)တို႔ကို အားလံုးသမေအာင္ ေရာေမႊ ျပီးထားပါတယ္။ Spinachကိုေတာ့ ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ မုန္႔ဖုတ္မဲ့ ဗန္းထဲမွာ ပီသားအဖတ္ တရြက္ခင္း ေရာေမႊထားတဲ့ အဆာပလာကို ခပ္ပါးပါးေလး ျဖန္႔ထည့္၊ အေပၚကေန ေနာက္ထပ္ ပီသားဖတ္တရြက္ခင္း ေထားပတ္နဲနဲသုတ္၊ အဆာေတြ ထပ္ထည့္ ပီသားအရြက္ေတြ မကုန္မခ်င္းထည့္သြားပါတယ္။ ျပီးရင္ အိုဗင္ မွာ ၃၇၅ F ံ နဲ႔ ၂၅မိနစ္ကေန ၃၀မိနစ္အထိ ဖုတ္ပါတယ္။
မုန္႔ဖတ္က အရမ္းၾကီးျပီး ကိုယ့္ဗန္းကေသး သြားတယ္။
အိုဗင္ထဲ သြားဖို႔ ရယ္ဒီ း)
အိုဗင္က ထြက္လာျပီ း) စားလို႔ရျပီေပါ့
သူငယ္ခ်င္းေတြ အိမ္လာလည္ေတာ့ စမူဆာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ေၾကာ္ျဖစ္ၾကတယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံပင္၊ ပူစီနံနဲ႔ သခြါးသီးတို႔ကို ပါးပါးလွီးထားတယ္။
အာလူးကို မဆလာေလးနဲ႔ခ်က္၊ ပဲမႈန္႔ေရက်ဲေလးထည့္ေမႊျပီး ခ်က္ထားတဲ့ မဆလာနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ မန္က်ည္းမွည့္ေလးေဖ်ာ္ထည့္ျပီး စမူဆာ သုပ္စားျဖစ္ၾကပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္တိုင္း ဒီဗန္းမွာထည့္ျဖစ္တယ္။ ဗန္းၾကီးလို႔ေလ း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္အတြက္ အခ်ဥ္အေနနဲ႔ သုပ္စားတာ။
မုန္႔ဟင္းခါး
မုန္႔ဟင္းခါးက ခဏခဏ ခ်က္စားျဖစ္ေတာ့ မေရးေတာ့ဘူး။ ဒါကေတာ့ ငါးနဲ႔ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ သက္သက္နဲ႔ ခ်က္ထားတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါးပါ။
အသိအမၾကီးတေယာက္က ဗူးသီးအၾကီးၾကီး တလံုး လက္ေဆာင္ေပးတယ္။ ေမြးကင္းစကေလး ေလာက္ကို ၾကီးတာ း) အေပၚထပ္ကိုခြဲေပးျပီး က်န္တဲ့ဟာကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ၾကက္သားနဲ႔ဗူးသီး၊ ဗူးသီး ေၾကာ္ အစရွိတာေတြကို လုပ္စားျပစ္တယ္ း) ဒီတခါ ဆန္မႈန္႔ ၃ဆ၊ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ ၁ဆနဲ႔ ေဆာ္ဒါထည့္ျပီး ေဖာက္ထားတဲ့ မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ ေၾကာ္ထားတာပါ။ အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ မန္က်ည္းမွည့္နဲ႔ ပဲမႈန္႔အက်က္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ငရုပ္သီးေလွာ္ေထာင္း၊ ဂ်င္းေထာင္းနဲ႔ ငံျပာရည္တို႔ကို ေရာေမႊထားတာျဖစါပါတယ္။
အမဲနံရိုးကိုထိုင္းဟင္းခ်က္စားထားတာ ဟင္းက ေနာက္ေန႔ထိက်န္ေနေတာ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲ လုပ္စားျဖစ္ တယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster