Lorem Ipsum

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၅)

 Saturday, October 22, 2011

ျပီးခဲ့တဲ့ စေနေန႔က ခ်က္ထားတာပါ။ ေငြငါးေပါက္ေလးေတြနဲ႔ ပုဇြန္ကို ေရာခ်က္ထားပါတယ္။ ပထမဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီသတ္ျပီး ခရုဆီ၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ျပီးမွ၊ ပုဇြန္နဲ႔ငါးေပါက္ေလးေတြကိုထည့္၊ အဖံုးခဏ(၅မိနစ္)ဖံုးထားျပီး ပင္စိမ္းနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းအုပ္ ရပါျပီ။ ၁၅မိနစ္ပဲ ၾကာတာမို႔လုပ္စားရတာ အခ်ိန္သက္သာပါတယ္။

အရင္ကလည္း ဒီငါးကို သုပ္ဖူးပါတယ္။ ဒီမွာပါ

ပုဇြန္နဲ႔ Silver Fishဟင္း

ညီမေလးတေယာက္ ေမးဖူးတယ္ အလြယ္နည္းနဲ႔ ဘာလေခ်ာင္ ဘယ္လိုေၾကာ္ရမလဲတဲ့။ ကိုယ္ကေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရစိမ္ျပီး မညွက္တညွက္ေလး စက္နဲ႔ေခ်လိုက္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဆီမ်ားမ်ားမွာ ဆႏြင္းနဲနဲခပ္ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းျပီး ဆီသတ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေတြထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္ေတြ ၾကြပ္လာေတာ့မယ္ဆိုရင္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္ဒီမိတ္ထည့္၊ ငရုပ္သီးေလွာ္ေထာင္း( အိမ္မွာပဲ ဆီေၾကာ္ျပီးေထာင္းထားတာပါ)ထည့္၊ ေနာက္ဆံုးမွ ငံျပာရည္ထည့္ပါတယ္။ ျပီးရင္ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ တယ္။ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး မၾကိဳက္လို႔ အဖံုးအုပ္းထားတာပါ။  

ငပိေတာ့ မသံုးျဖစ္ဘူး။ ငံျပာရည္အရသာပဲ ပိုၾကိဳက္တယ္။ အိမ္နံတာလည္း သက္သာပါတယ္။ ေၾကာ္ျပီး တိုင္း အိမ္မွာ Yankee ဖေယာင္းတိုင္ေတြထြန္း၊ စပေရးေတြဖ်န္းေပါ့။ ကိုယ္အေမရီးကား ေရာက္ျပီး ပိုက္ဆံ အမ်ားဆံုးသံုးျဖစ္တာလည္း ဖေယာင္းတိုင္ေတြမွာပဲေျပာရမယ္။ ေခါင္းကိုက္တတ္တာေရာ အိမ္ကို ဟင္းနံ႔နံေနတာ မၾကိဳက္တာေရာ အားလံုးေၾကာင့္ေပါ့။ ေရာက္ခါစက အိမ္ငွါးေနရေတာ့ အိမ္ကက်ဥ္းတယ္။ အ၀တ္ေတြမွာ ဟင္းန႔ံေတာ္ေတာ္နံတာပဲ။ အိမ္မွာေနရင္ မသိသာေပမဲ့ အျပင္ထြက္လို႔ကားေပၚ ေရာက္ တာနဲ႔ တံခါးပိတ္လိုက္ရင္ အနံ႔ကနံလာေရာ။ အာရွအမ်ားစုမွာ ဒီဟင္းန႔ံ ရွိတတ္ၾကပါတယ္။ အဲ့ဒီေတာ့ ေသခ်ာ အခန္းေတြကိုပိတ္၊ မီးဖိုေၾကာင္ ျပဴတင္းေပါက္နဲ႔ တံခါးဖြင့္၊ ေဘးနားမွာ၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္နဲ႔ နာနတ္ပြင့္လို အနံ႔ျပင္းတဲ့ အေခါက္ေတြကို အဖံုးဖြင့္ျပီးျပဳပ္၊ အနံ႔စုပ္စက္ေတြဖြင့္ျပီး၊  အစပ္ေတြကို ေၾကာ္ေလွာ္ျဖစ္တယ္။ ျပီးမွ တေနကုန္ ဖေယာင္းတိုင္ထြန္းထားလိုက္တယ္။ တခါေၾကာ္ရင္ ၂ပတ္စာေလာက္ေတာ့ ေၾကာ္ထား ျဖစ္တယ္။ ဟူးးးးးးးးးးးးးးးးး မလြယ္ပါလားေနာ္ လက္၂သစ္ေလာက္ရွိတဲ့ လွ်ာရင္းျမက္ေစဖို႔ ခံရတဲ့ ဒုကၡေတြက း)






ငါးပတ္ဆီျပန္ဟင္းပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီနဲ႔ ငရုတ္ေျခာက္ေထာင္းဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ မန္က်ည္းမွည့္နဲနဲ ထည့္၊ မဆလာအုပ္ျပီး ဆီျပန္ခ်က္လိုက္တယ္။


ငါးပတ္ တေပါင္ကို $ 6.99 နဲ႔ ၀ယ္လာတာ ၂ေပါင္ ဒီေလာက္ပဲရတယ္ း(


ေက်ာ္ဖရံုသီးနဲ႔ ၾကက္ဥဟင္းခ်ိဳ

မွ်စ္နဲ႔ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ မွ်စ္ကို အမွ်င္ၾကီးရင္မၾကိဳက္လို႔ အျမဲေသးသထက္ေသးေအာင္မွ်င္တယ္။



ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ မုန္႔ညွင္းဟင္းခ်ိဳ (ျခံထြက္ မုန္႔ညွင္း)


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP