Lorem Ipsum

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၆)

 Monday, October 31, 2011

ငါးရံံ့ကို ေၾကာ္ျပီး အရိုးႏူးေအာင္ ျပန္ေပါင္းထားပါတယ္။ ငါးရံ့ အေကာင္ၾကီးၾကီးကို ၃ပိုင္းပိုင္းပါတယ္။ တပိုင္းကို ခ်န္ထားျပီး က်န္တဲ့ ႏွစ္ပိုင္းကို ငံျပာရည္နဲ႔ဆႏြင္းနယ္ျပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီအိုး တည္၊ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ(အကြင္းလိုက္လွီးထားတာ) ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းေထာင္းတို႔ကို ဆီ သတ္၊ အနံ႔ေမႊးလာရင္၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ငါးကိုထည့္၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ အေႏွာက္၊ ႏွမ္းဆီအ နည္းငယ္၊ တရုတ္မဆလာ အနည္းငယ္တို႔ကိုထည့္ေမႊျပီး ေရဆူငါးျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အရိုးႏူးေအာင္ ေပါင္းထားပါတယ္။ အရိုးႏူးျပီး ဆီျပန္လာရင္ ရပါျပီ။ ငါးက ငရုပ္သီးအေျခာက္ဆီသတ္ျပီး ခ်က္ထားလို႔ခ်ိဳ စပ္ေလးျဖစ္ေနပါတယ္။ အရင္ကလည္း ငါးေပါင္းဖူးပါတယ္။ အဲ့ဒါ ပဲငပိနဲ႔ ဒီမွာပါ ။

ငါးရံ့ အရိုးႏူးေပါင္း။


 

ေပါင္းအိုးထဲမွာ း)

အမဲေျခာက္ေၾကာ္

အမဲသားကို ပါးပါးလွီးျပီး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆႏြင္းနဲ႔နယ္ပါတယ္။ တမနက္ေလာက္ ဗန္းေပၚမွာ ဇကာေလး အုပ္ျပီး ျဖန္႔ထားတယ္။ ညေနမွ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကို ပါးပါးလွီးေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားလိုက္တယ္။ က်န္တဲ့ဆီ မွာ အမဲသားေတြထည့္ေၾကာ္၊ အသားေတြ ၾကြပ္လာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နဲ႔ေရာျပီး မီးပိတ္လိုက္ ပါတယ္။


 ပိန္းဥနဲ႔ပင္စိမ္း ဟင္းခ်ိဳ

ပိန္းဥကို အခြံႏြာျပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ အိုးတလံုးထဲမွာ ငါးခူအရြယ္လတ္လတ္ တေကာင္ကို ငံျပာရည္နဲနဲထည့္ျပီး ျပဳပ္ထားပါတယ္။ ဆီအနည္းငယ္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းျပီဆီသတ္၊ ဆႏြင္းပါရံုေလး နဲနဲခပ္ျပီး ပိန္းဥထည့္၊ ၁မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးရင္၊ ျပဳပ္ထားတဲ့ငါးကိုကို အရိုးနဲ႔ အေရျပားခ်န္ျပီး က်န္တာ အားလံုးထည့္။ ငါးျပဳပ္ရည္ပါထည့္ျပီး ပိန္းဥႏူးရင္ အေပါ့အငံျမည္း၊ ပင္စိမ္းနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ ရပါျပီ။

ပုဇြန္ေျခာက္ ဘာလေခ်ာင္

 

                                                   သခြါးခ်ဥ္သုပ္

သခြါးသီးခ်ဥ္ သုပ္ပါ။ သခြါးသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြါျပီး ပါးပါးလွီးပါတယ္။ ေရတဆ၊ ရွလကာခ်ဥ္ ႏွစ္ဆ ေရာျပီး သခြားသီးကို ေရစိမ္ထားပါတယ္(၂နာရီ) သုပ္ခါနီးမွ၊ သခြားသီးစိမ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ကို သြန္ျပစ္ျပီး အရည္ညစ္ျပစ္လိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ သခြါးခ်ဥ္ရပါျပီ။

သုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ သခြါးသီးခ်ဥ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းဆီက်က္၊ ႏွမ္းေလွာ္ ေထာင္း၊ နံနံပင္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ကို ထည့္ျပီးေရာနယ္လိုက္တယ္။ ရပါျပီ ခ်ဥ္ငံစပ္၊ သခြါး ခ်ဥ္သုပ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP