နံနက္စာမ်ား(၆)
Saturday, November 05, 2011
မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ေကာက္ညွင္းပဲျပားေၾကာ္( မန္းေလးပဲကပ္ေၾကာ္တဲ့) ကိုယ္တို႔ျမစ္ၾကီးနားမွာေတာ့ ေကာက္ ညွင္းပဲျပားေၾကာ္လို႔ ေခၚတယ္။ စားခ်င္တာကေတာ့ ၾကာလွေပါ့။ QT လုပ္စားေတာ့ သတိတယ လုပ္စားျဖစ္ေတာ့တယ္။ ဒီလိုပါပဲ စားဖို႔ရက္က သိပ္မရွိဘူး။ စေန တနဂၤေႏြပဲ အခ်ိန္ရတာ ဆိုေတာ့ေလ အခ်ိန္ရတုန္းကေၾကာ္စားျဖစ္ခဲ့တယ္။ ေၾကာ္နည္း သိျပီးသား ျဖစ္ၾက မွာပါ။
ေကာက္ညွင္းပဲျပားေၾကာ္
ေကာက္ညွင္းေပါင္းန႔ဲ တို႔ဖူးေၾကာ္၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔ အတူထည့္ေပါင္းထားတဲ့ ပဲေစ့ေလးေတြကို ညီမေလး ရိုစ့္က ေမးခဲ့ဖူးပါတယ္။ ဘယ္လိုေခၚသလဲတဲ့ း) အဲ့ဒီေန႔ကေန စျပီး ဗီယက္နာမ္ ဆိုင္ေရာက္တိုင္း ရွာၾကည့္တယ္ ဒီပဲမ်ိဳး မေတြ႔ေတာ့ဘူး။ ေဆားရီးပါ ရိုစ့္ေလးေရ။
ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔ တို႔ဖူးေၾကာ္၊ အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ ျမန္မာျငဳပ္ဆီကို ငရုပ္သီးစိမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္နဲ႔ သံပုရာသီး နဲနဲထည့္ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
ႏွမ္းမရွိလို႔ မျဖဴးလိုက္ဘူး
တိုဖူး က်ိဳနည္းကို အရင္ကလည္း ေရးဖူးပါတယ္။ ခုတခါ က်ိဳတဲ့တိုဖူးကေတာ့ ကုလားပဲ သက္သက္မဟုတ္ပဲ၊ ေျမပဲပါ ထည့္ျပီး က်ိဳထားတာပါ။ ရွမ္းျပည္ဖက္ကလူေတြနဲ႔ ကခ်င္ဖက္ကလူေတြေတာ့ စားဖူးၾကမွာပါ။
အခြံခြ်တ္ျပီးသား ေျမပဲနဲ႔ ကုလားပဲျခမ္းတို႔ကို စတူေရာျပီး ႏို႔ဆီဘူး ၃ဗူးစာ ေရစိမ္ထားပါတယ္။ တည ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲေတြကို ေနာက္ေန႔ ေရေဆးျပီး ေရ ႏို႔ဆီဗူး၇ဗူးထည့္ျပီး ၾကိတ္စက္နဲ႔ၾကိတ္၊ အရည္ယူျပီး အဖတ္ေတြ ျပစ္လိုက္ ပါတယ္။ ပဲရည္ေတြကို အိုးတလံုးထဲထည့္၊ ဆႏြင္းနဲနဲခပ္၊ ဆားပါေလကာ ထည့္ျပီး က်ိဳပါတယ္။ ပဲေတြပ်စ္ခဲ ေနမွ လိုခ်င္တဲ့ ဗန္းထဲ ေလာင္းထည့္ျပီး အေအးခံထားပါတယ္။ ေျမပဲ မၾကိဳက္ရင္ မထည့္လည္းရပါတယ္။
အတြင္းဖက္က
တို႔ဖူးေၾကာ္(၀မ္းတိုဖူးလို႔လည္း ျမစ္ၾကီးနားက ေခၚတယ္)
ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)က ျမီးရွည္ခ်က္စားေတာ့ ကိုယ္လည္း မေနနိုင္စြာပဲ၊ အမဲသားျပဳပ္ေတြနဲ႔ လုပ္ျပီး စားလိုက္ၾကတယ္။
မေန႔ညေနက ပ်င္းလို႔ ေလွ်ာက္သြားတယ္။ မေနႏိုင္စြာပဲ ၀ယ္လာမိျပန္တယ္။ ကိုယ့္အတြက္ေတာ့ တထည္တည္း ပါပါတယ္။ က်န္တာ သူတို႔ဖို႔ပဲ။ အျပင္ထြက္တိုင္း ပစၥည္း၀ယ္မိတဲ့ ကိုယ့္အက်င့္ကို မုန္းတယ္။ ပိုက္ပိုက္မစုမိဘူးေလ း(
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster