Lorem Ipsum

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၇)

 Sunday, November 06, 2011





ကင္းပံုသီးနဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္

ေတာကင္းပံုသီးကို ၾကက္သား ေတာက္ေတာက္စဥ္းျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ပထမဆံုး ကင္းပံုသီးေတြကို ေရ ေဆးျပီး ႏွစ္ျခမ္းးျခမ္းပါတယ္။ ၾကက္သားကိုလည္း ေတာက္ေတာက္ စဥ္းထားပါတယ္။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ငရုပ္သီးေျခာက္(ႏွစ္ပိုင္းခ်ိဳး)နဲ႔ ေရာဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္ အေရာင္ေလးလွလာရင္ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္ေလးနဲနဲခပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ေၾကသြားရင္၊ ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သားထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး အဖံုးျပန္အုပ္ ထားပါတယ္။ ၾကက္သားစိမ္း အန႔႔ံေပ်ာက္ရင္ ေတာကင္းပံုသီးေတြထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ မီးေျမးေျမးေလးနဲ႔ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ အသားက်က္ျပီး ေတာကင္းပံုသီး ႏူးသြားရင္ ရပါျပီ။




                                    ေတာကင္းပံုသီးပါ။ မႏွင္းေဟမာ ဘေလာဂ့္ကပံုပါ။


                     သူ႔အတြင္းပိုင္းမွာ ဒီလိုရွိပါတယ္။ ဒီပံုလည္း မႏွင္းေဟမာဘေလာဂ့္ကပါပဲ။


                                        ငပိရည္နဲ႔ ေၾကာင္လွ်ာသီး မီးဖုတ္



ေၾကာင္လွ်ာသီး မီးဖုတ္နဲ႔ ငပိရည္။  ငါးခူအသား၊ ငရုပ္သီး( ကုလားေအာ္)နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴခပ္မ်ားမ်ားကို ျပဳပ္လိုက္ပါတယ္။ ငါးခူထဲကို အရိုးနဲ႔ အေရခြံျပစ္လိုက္ျပီး ငရုပ္သီစိမ္းျပဳပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴျပဳပ္ထားတာေတြနဲ႔ ေရာေထာင္းပါတယ္။ အိုးတလံုးမွာ စိမ္းစားငပိအနည္းငယ္နဲ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေတြကို ထည့္ျပဳပ္ပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးစိမ္း ႏူးအိသြားရင္ေတာ့ ေျချပီး အဖတ္ေတြ ျပစ္လိုက္ပါတယ္။ ဒါေတြျပီးျပီဆို ဆီအနည္း ငယ္ထဲ ေထာင္းထားတဲ့ ငါ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ေရာျပီး ဆီသတ္၊ မန္က်ဥ္းသီးနဲ႔ ငပိက်ိဳထား တဲ့အရည္ေလာင္းထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ထားလိုက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ငံစပ္ ငပိရည္ ရပါျပီ။ အရမ္း အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းပါတယ္တဲ့ း)


ငါးခူ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔၊ အရမ္းစပ္တဲ့ ငရုပ္သီးျပဳပ္ပါ။


                                   ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔ ငါးေရာျပီး ခ်ဥ္ည္ဟင္းခ်က္ပါတယ္။


Saba ငါးေတြကို  ေၾကာဖက္ကေနခြဲ အူေတြထုတ္ျပီး ေရေသခ်ာေဆးပါတယ္။ ျပီးမွ ႏွမ္းဆီ၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ခရုဆီနဲ႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ ႏွပ္ျပီး ကင္စားပါတယ္။ ကင္လို႔ျပီးေတာ့ ဧည့္သည္တေယာက္ ေရာက္လာ တာနဲ႔ သူ႔အေရွ့မွာ ဓါတ္ပံုမရိုက္ျဖစ္ေတာ့ဘူး း)


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster
                                                   

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP