Lorem Ipsum

ပဲထမင္းနဲ႔ ဆိတ္သားဗင္ဒါလူဟင္း

 Thursday, November 10, 2011

ပဲထမင္း ခ်က္စားထားတာပါ။ နဲနဲေတာ့ၾကာျပီ။ ဟိုအရင္ကလည္း ခ်က္ဖူးပါတယ္။ ကုလားပဲကို ေရစိမ္ျပီး နဲနဲျပဳပ္တယ္။ ျပီးမွ ဒယ္အိုးထဲ ေထာပတ္၂ဇြန္းထည့္၊ နာနတ္ပြင့္တပြင့္ထည့္ ဆန္ႏို႔ဆီဗူး ၂လံုးထည့္ျပီး နဲနဲေလွာ္လိုက္ျပီးမွ ဆား၊ ကုလားပဲျခမ္းနဲ႔ ေရဆူထည့္ျပီး ဆက္ခ်က္ပါတယ္။



ပဲထမင္း


ၾကက္သားနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴသႏွပ္ခ်က္

ဒါက ၾကက္သားနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴသႏွပ္ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ ၾကက္သား မဆလာခ်က္အတိုင္း ခ်က္ပါတယ္။တေရခမ္းျပီး ေနာက္တေရမွ ၾကက္သြန္ျဖဴသႏွပ္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ခပ္မ်ားမ်ားထည့္ျပီး ခ်ဥ္စပ္ေလး လုပ္ထားပါတယ္။ ဒီဟင္းခ်က္မယ္ဆိုရင္ ၾကက္အမာသားနဲ႔ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ အမာသားနဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ။



ဆိတ္သားဗင္ဒါလူဟင္း

ဆိတ္သား ဗင္ဒါလူဟင္းခ်က္ပါတယ္။ ပထမဆံုး ဆိတ္သားကို ေရေဆးပီး၊ ဆား၊ နႏြင္းနဲ႔နယ္ပါတယ္။ ျပီမွ ငရုပ္ေျခာက္၊ ဇီရာ၊ နံနံေစ့၊ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မုန္႔ညွင္းေစ့(mustard seeds) နဲ႔ အုန္းႏို႔ နဲနဲေလးကို ေရာၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။ ဒယ္အိုးတည္ ဆီနဲနဲထည့္ျပီး ၾကိတ္ထားတဲ့ အဆာပလာထည့္ျပီး ၾကက္သြန္အႏွစ္ နီ၀ါေရာင္သန္းတဲ့အထိ ဆီသတ္ျပီးမွ ႏွပ္ထားတဲ့ ဆိတ္သားထည့္ပါတယ္။ ဆိတ္သားထဲက ေရေတြကုန္ျပီး အေပၚယံ အသားေတြ တင္းလာမွ ေရဆူနဲနဲခ်င္းဆီထည့္ျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။



က်န္ေနတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္ ဘာလေခ်ာင္


                                              မေလးထမင္းလို ပံုၾကည့္တာ း)


သခြါးသီး ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ အအီေျပေအာင္ အျမဲတမ္း အခ်ဥ္သုပ္တယ္ း)


ႏို႔ထမင္း

ဒါက ႏို႔ထမင္းပါ။ အိႏၵိယနဲ႔ ေနပါလီလူမ်ိဳးေတြကေတာ့ ခီးရ္လို႔ေခၚၾကတယ္။ ရုိစ့္ဘေလာဂ့္မွာလည္း တင္ထားတာ ေတြ႔ၾကမွာပါ။ အမ်ားစုကေတာ့ ဖာလာေစ့နဲ႔ ဗာဒန္ေစ့(Almond) ကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္ၾကေပမဲ့ ကိုယ္ကေတာ့ ပထမဆံုးပဲ ေထာပတ္နဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ခီးရ္ကို သာကူေစ့ အရြယ္မ်ိဳးစံုနဲ႔ အုန္းသီးစိပ္၊ Almond ပါးပါးလွီးထားတာေတြကို ဆီသတ္ျပီးလည္း ခ်က္စားၾကပါတယ္။

ပထမဆံုး ဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ ေထာပတ္အနည္းငယ္မွာ ဖာလာေစ့ ေလးငါးေစ့ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဆန္ထည့္ျပီး ေလွာ္ပါတယ္။ ဆန္ အ၀ါေရာင္ေလးသန္းလာရင္ ႏြားႏို႔ကုိ ဆန္ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ုျပီး က်ိဳပါတယ္။ ဆန္ထဲက ႏို႔ေတြ ခမ္းသြားရင္ ႏြားႏို႔ျပန္ထပ္ထည့္ပါတယ္။ ဒီလိုနဲ႔ပဲ ဆန္ေစ့ကေန ႏို႔ထမင္းျဖစ္တဲ့အထိ ႏြားႏို႔ပဲထည့္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ သၾကားကို အခ်ိဳ ၾကိဳက္သေလာက္ ထည့္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။



ခင္ျမင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP