Lorem Ipsum

အမဲေျခာက္ေၾကာ္၊ ၾကက္သားဘဲဥဆားငံေၾကာ္နဲ႔ ခရမ္းသီးသုပ္

 Thursday, February 10, 2011

အမဲသားေျခာက္ေတြ က်န္ေနေသးတာနဲ႔ ေၾကာ္စားလိုက္တယ္။ အမဲေျခာက္ေတြကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေႏြးစိမ္ပါတယ္။ ဆီအိုတည္ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထည့္ေၾကာ္၊ ၁မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ၾကက္သြန္ ျဖဴပါးပါးလွီးထားတာနဲ႔ အမဲသားေျခာက္ထည့္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္ေၾကာ္ အမဲသား ၾကြပ္လာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴလည္း အေနေတာ္ၾကြပ္လာပါလိမ့္မယ္။ ဒါဆိုအမဲသားေျခာက္ေၾကာ္ရပါျပီ။





အရိုးျပဳတ္ရည္က်န္ေနတာနဲ႔ မုန္႔ညွင္းနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳလုပ္ထားပါတယ္။





ဒါက ၾကက္သားနဲ႔ ဘဲဥဆားငံ ေရာေၾကာ္ထားတာပါ။ ဒီနည္းက စာအုပ္ထဲကနည္းပါ။ ၾကက္သားကို အ သားခ်ည္း အရြယ္ေတာ္တံုးျပီး၊ သုန္႔ျမန္အမႈန္႔ (ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထဲပါတဲ့) တထုတ္နဲ႔ ေရာနယ္ပါ။ ၾကက္ဥ တလံုးရဲ့ အကာေတြနဲ႔ ၾကက္ဥကို ထပ္နယ္ပါတယ္။ ျပီးမွ အာလူးအမႈန္႔ျဖဴးျပီး ဆီပူပူမွာ ၾကြပ္ရြလာေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီးေၾကာ္ပါတယ္( အေၾကာ္ပဲ စားခ်င္သူအတြက္လည္း ေကာင္းပါတယ္)ဆီနဲနဲထဲကို ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ရြက္ႏွစ္ခက္ကို ေျခြထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ၊ ငရုတ္ေျခာက္ေတြကို ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ဘဲဥဆားငံ (ျပဳတ္ျပီးသား) ၂လံုးကို အခြံခြါထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲနဲ႔ ေရဆူလၹက္ရည္ ပန္ကန္၁လံုးစာထည့္ျပီ ၾကက္သား ေၾကာ္ေတြထည့္ အဖံုးအုပ္ျပီ ခဏဆိုရပါျပီ။ အျမည္းသမားေတြ အတြက္ အဆင္ေျပမဲ့ ဟင္းတမ်ိဳး ျဖစ္ႏိုင္တယ္ း)





ခရမ္းသီးနဲ႔ ငါးဆုပ္သုပ္တယ္။ ခရမ္းသီးကို ပါးပါးလွီးျပီးျပဳတ္ပါတယ္။ ငါးဆုပ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထား ပါတယ္။ ခရမ္းသီးရရင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ႏွမ္း၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငံျပာရည္၊ သံပု ရာသီး၊ အခ်ိဳမႈန္႔ တို႔အားလံုးကို ထည့္ျပီးေရာနယ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးၾကိဳက္ရင္ လွီးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္က အစပ္မစားလို႔ပါ မထည့္ထားဘူး။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Read more...

Malware ကင္းရွင္းပါျပီတဲ့


Malware စစ္ေဆးၾကတဲ့။ ကိုယ္က ကြန္ျပဴတာ အေၾကာင္းသိတ္နားမလည္ဘူး။ ဒီလိုနဲ႔ သူမ်ားေတြ ေျပာသလို လိုက္လုပ္ၾကည့္ေတာ့ ကိုယ့္ဘေလာဂ့္မွာ  လင့္ခ္ခ်ိတ္ထားတဲ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ Malwareေတြ႔မိပါတယ္။ ဒါနဲ႔ မသိလို႔ စိတ္မေကာင္းစြာနဲ႔ သူတို႔ေလးေတြရဲ့ ကြန္းမန္႔ေတြကို ဖ်က္လိုက္တယ္။ ဒါေပမဲ့မရပါဘူး။ ေနာက္ေတာ့ လင့္ခ္ေလးေတြ အားလံုးျဖဳတ္လိုက္ပါတယ္။ ဒါမွ ဒီလိုစာတန္းေလးေတြ ေပၚလာပါတယ္။ တခ်ိဳ ႔ေသာ ကြန္းမန္႔ေတြကို ဖ်က္လိုက္မိတယ္။ ေနာက္ သတိ၀င္တာနဲ႔ ေကာ္ပီကူးျပီး သိမ္းထားလိုက္တယ္။ ေကာ္ပီကူးဖို႔ သတိမရလို႔ ခ်စ္ခင္ေလးစားရေသာ တခ်ိဳ႔ေသာ ေမာင္ႏွမေတြရဲ့ ကြန္းမန္႔ေလးေတြ ဖ်က္လိုက္မိတယ္။ ဒီေနရာကေန ေတာင္းပန္ခ်င္ပါတယ္။ တခ်ိဳ႔လင့္ခ္ေတြ ျဖဳတ္ထားပါတယ္။ ျပန္ထည့္ေပးပါ့မယ္။ တခုခ်င္းျပန္ထည့္ျပီး စစ္လိုက္ Malware မေတြ႔ဘူးဆို ျပန္ထည့္ လိုက္လုပ္ေနပါတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Read more...

နံျပားနဲ႔ အမဲေျခေထာက္စြပ္ျပဳပ္

 Tuesday, February 08, 2011


၀က္ေျခေထာက္ စြပ္ျပဳပ္လို႔ ေရးရတာ ေကာင္းေပမဲ့ ႏြားေျခေထာက္စြပ္ျပဳပ္ၾကေတာ့ တမ်ိဳးၾကီးပဲေနာ္ း) ႏြားေျခေထာက္၊ ဆိတ္ေျခေထာက္၊ ႏြားျမီွးစြပ္ျပဳပ္ေတြ ၾကိဳက္တယ္။ ကုလားဆိုင္ေရာက္လို႔ ႏြားေျခ ေထာက္နဲ႔ နံျပား၀ယ္လာတယ္။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ ႏြားေျခေထာက္ကို ဒီလိုျပဳပ္တယ္။


သန္႔စင္ျပီးသား ႏြားေျခေထာက္ကို၊ ဆီနဲနဲထဲ ေၾကာ္ပါတယ္။ အေပၚေရတင္းလာရင္ဆီစစ္ထားပါတယ္။ Pressure Cooker ထဲေရဆူထည့္၊ နာနတ္ပြင့္တခု၊ ဂ်င္းပါးပါးလႊာထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာလိုက္၁၀ခုထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴ ၁၅ ေစ့ထည့္၊ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ဆူလာရင္ ႏြားေျခေထာက္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ျပဳတ္ပါတယ္။ မီးပိတ္ အိုးထဲကေလကုန္မွဖြင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ျပီ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အရာနဲ႔ တြဲစားပါတယ္။ ကိုယ္တို႔ကေတာ့ တခါတေလ ပတက္စာထည့္ ျပဳတ္ေသာက္တယ္။ တြဲစားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္က ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငံျပာရည္၊ ဗီနီကာတို႔ကို ေရာၾကိတ္ပါတယ္။ စားခ်င္ေဇာနဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ ဓါတ္ပံု မရိုက္မိလိုက္ဘူး။














တြဲစားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္ပံုမရိုက္ထားလို႔ ဂူဂဲလ္ကေန ယူထားပါတယ္။





နံျပားေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ တျခားေတြနဲ႔ မတူဘူသူက။  အတြင္းမွာက ေဟာင္းေလာင္းၾကီး ဆိုေတာ့ အစာသြပ္စားတယ္။ ဒီတခါေတာ့ ေႏြးျပီ ေထာပတ္သုပ္တယ္။ စြပ္ျပဳပ္နဲ႔ တြဲစားတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster



Read more...

ယုန္သားဆီျပန္၊ သစ္တိုသီးသုပ္နဲ႔ မုန္႔ညွင္းဟင္း

 Monday, February 07, 2011


သစ္တိုသီးကိုပါးပါးလွီးျပီး သံပုရာသီး တျခမ္းညစ္ျပီးနယ္ထားပါတယ္။ (သိပ္မခ်ဥ္လို႔ပါ) ျပီးမွ သစ္တိုသီး ထဲကို ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္စိမ္းပါးပါးလွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ ေထာင္း၊ ပဲမႈန္႔အက်က္နဲ႔၊ ငပိေထာင္းတို႔ ထည့္ျပီးသုပ္လိုက္တယ္။






သစ္တိုသီးသုပ္ (စာလံုးေပါင္းမွားနိုင္ပါတယ္)




သစ္တိုသီး ပုလင္း




                                                           မုန္႔ညွင္းနဲ႔ပဲပုပ္ေၾကာ္

မုန္႔ညွင္းနဲ႔ပဲပုတ္ကို အရည္ေသာက္လို႔ ရေအာင္ ေၾကာက္ခ်က္လိုက္တယ္။
                                              







ယုန္သားတဲ့ တခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး။  ဒါနဲ႔ အေရခြံစုတ္ျပီး အဆင္သင့္ လုပ္ျပီးသား တေကာင္ကို ၉ေဒၚလာတဲ့။ ေလာဘေၾကာင့္ ၂ေကာင္၀ယ္တယ္ း) တေကာင္ကို ၁ကီလိုစာေလာက္ ရွိတယ္။ တေကာင္ကို သိမ္းထားျပီး တေကာင္ကိုေတာ့ ၾကက္သားဟင္းလို ဆီျပန္ေလးခ်က္လိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးေျခာက္ ေထာင္းထည့္လိုက္ေတာ့ နဲနဲစပ္သြားတယ္။ ယုန္သားက နဲနဲမာျပီး အန႔ံတမ်ိဳးေလးထြက္ေနတယ္။ အသားၾကီးပဲမ်ားတယ္။ သူ႔ဆီက ရတဲ့အနံ႔ေလးေၾကာင့္ ေနာက္ေတာ့ ၀ယ္စားျဖစ္ေတာ့မယ္ မထင္ေတာ့ဘူး း) က်န္တဲ့တေကာင္ကိုေတာ့ ကင္ၾကည့္မယ္ စိတ္ကူးထားတယ္။ ဒီတေကာင္ပံုကိုေတာ့ မရိုက္လိုက္ရဘူး။ ကင္တဲ့အခ်ိန္မွ တေကာင္လံုး ပံုရိုက္ျပမယ္ေနာ္ း)





ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Read more...

အာျပဲေျခာက္ကင္နဲ႔ မွ်စ္နဲ႔ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း

 Sunday, February 06, 2011



ငါးႏွပ္ေျခာက္ကင္ပါ။ ငါးႏွပ္အစိမ္းကို တခါမွမစားဘူး မျမင္ဘူးေပမဲ့၊ ငါးႏွပ္ေျခာက္ကိုေတာ့ ခဏခဏ စားတယ္။ ကခ်င္မွာေတာ့ အာျပဲေျခာက္တဲ့။ တေပါင္ကို ၈ေဒၚလာေပးရေပမဲ့ စားျဖစ္ပါတယ္။ ေသြးတိုးသာ ရွိတာ ငါးေျခာက္ ငါးပိကလြဲရင္ က်န္တာ မစားခ်င္ဘူး :)






ငါးႏွပ္ကို အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးျပီး ေရခဏစိမ္ထားတယ္။ ျပီးမွ ေရေဆး ေရစစ္ထား။ ေရေျခာက္ရင္။ အိုဗဲန္ကို ၄၅၀ F  ံ ၅မိနစ္ ၾကိဳလုပ္ထားျပီး၊ ငါးေျခာက္ေတြ ဆီထည့္ပါတယ္။ (မီးနဲနဲနဲ႔ ကင္ရင္ ၾကြပ္သြားမွာစိုးလို႔ မ်ားမ်ားနဲ႔ ျမန္ျမန္ ကင္တာပါ) ငါးေျခာက္ရေလာက္ရင္၊ ေသခ်ာထု ဆီကိုပူ ေအာင္လုပ္ထားျပီး ငါးေျခာက္ေပၚ ဆမ္းလိုက္ပါတယ္။






ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ကို ထမင္းနဲ႔ နယ္စားလို႔ရေအာင္ ျပစ္ျပစ္ေလးခ်က္တယ္။ အစပ္ခ်က္ေလးပါ။





ဘိုစားပဲသီး တထုတ္က်န္ေနတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သားမႈန္႔ေလးထည့္ေၾကာ္တယ္။




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster







Read more...

ရခုိင္မုန္႔တီ

 Saturday, February 05, 2011

ရခိုင္မုန္႔တီ လုပ္စားတယ္။ ညေနပိုင္းဆိုေတာ့ သိပ္မစားႏိုင္ဘူး။ အသုပ္နဲနဲပဲ စားျဖစ္တယ္။ ဒီေန႔မနက္ အရည္နဲ႔ ေသာက္ျဖစ္တယ္။ ဘယ္လိုခ်က္စားသလဲ ေျပာျပမယ္ေနာ္။

ပထမဆံုး ေရေႏြးတည္ျပီး ေရဆူရင္ ပတဲေကာ၊ ဂ်င္း၊ ငါး၊ ငါးပိစိမ္းစားထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။ ငါးကိုဆယ္ျပီး အရိုးႏြင္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေလွာ္ျပီး အရိုးႏြင္ထားတဲ့ ငါးနဲ႔ေရာေထာင္းပါတယ္။ ျပီးမွ ငါးျပဳတ္ရည္ နဲနဲထည့္ျပီး ေလွာ္ပါတယ္။

ငါးျပဳတ္ထားတဲ့ အရည္ထဲကို ငါးေခါင္းနဲ႔ အရိုးေတြထည့္ျပီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ဆက္ ျပဳတ္ထားပါတယ္။

မုန္႔ဖတ္ကို ျပဳပ္ျပီး ေရေအးစိမ္ ေရစစ္ထားပါတယ္။

နံနံပင္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ ပါးပါးလွီးထားတယ္။

ငါးဆုပ္ကို မေၾကာ္ခ်င္တာနဲ႔ ငါးျပဳပ္ရည္ထဲထည့္ျပီး ျပဳပ္ထားလိုက္ပါတယ္။

မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရေႏြးစိမ္ျပီး အႏွစ္ရေအာင္ယူ၊ ငရုတ္ဆီနဲ႔ေရာထားတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။

ပဲေၾကာ္ေၾကာ္ထားပါတယ္။ တခ်ိဳ႔က ၀က္ဆီဖတ္ ထည့္ျပီးသုပ္ေပးတာ ျမင္ဖူးလို႔ ကိုယ္ေတြလည္း ၾကက္နဲ႔ ငါးအေရခြံကို တန္ပူရာမႈန္႔နဲ႔ ဆန္မႈန္႔ေရာေၾကာ္လိုက္တယ္။







ဒါက ဒီေန႔မနက္မွ စားတဲ့ ရခိုင္မုန္႔တီ အရည္ေပါ့။ ငါးဆုပ္၊ ပဲေၾကာ္၊ ၾကက္အေရခြံနဲ႔ ငါးအေရခြံေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးနဲ႔ငါးေထာင္း၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္၊ အကုန္ထည့္ျပီး စားပါတယ္။ အရမ္းေကာင္းေပါ့ း)



း)




အစံုပလံုေပါ့။ ပဲေၾကာ္၊ ငါးနဲ႔ ၾကက္အေရခြံေၾကာ္၊ ငါးဆုပ္ျပဳပ္၊ ငါးနဲ႔ ငရုတ္သီးေလွာ္ေထာင္း၊ မန္က်ည္းရည္၊ ဆီက်က္၊ နံနံပင္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္၊ မုန္႔ဖတ္၊ ဟင္းရည္ေတြေပါ့။




ငရုတ္သီးစိမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေလွာ္ျပီး ငါးျပဳပ္နဲ႔ ေရာေထာင္းျပီး ထပ္ေလွာ္ထားတာပါ။



ၾကက္အရည္ခြံ၊ ငါးက်ည္းအေရခြံ (ဟိုေန႔က ငါးသုပ္လုပ္တဲ့ အေရခြံအက်န္ေတြပါ) ကို တန္ပူရာနဲ႔ ဆန္မႈန္႔ ေရာျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေနာ္။




ဒါက ညကသုပ္စားတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ရခိုင္မုန္႔တီသုပ္ေလးေပါ့ း)




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Read more...

ယိုးဒယားငါးသုပ္ (Laab Pla)

 Wednesday, February 02, 2011

ယိုဒယား ငါးသုပ္ပါ။ ပထမဆံုး ငါခူ(သို႔) ငါးက်ည္းကို ဗိုက္ေဖာက္ ေသခ်ာေဆးျပီး ဆားနဲ႔နယ္ျပီး ကင္ပါ တယ္။ ငါးရျပီဆို အသားႏြင္ပါ။ အေရခြံၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ဇလံုတလံုးမွာ ႏြင္ထား တဲ့ငါးရယ္၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ စပါလင္၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ တရုတ္နံနံေတြကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ငရုတ္ေလွာ္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔( ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း) သံပုရာသီးထည့္၊ ပူစီနံေျခြထည့္ ျပီး ေရာသမေမႊလိုက္ရင္ ရပါျပီ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ ဒီလိုပဲ အမဲသား၊ ၀က္ သားေတြကို ကင္ျပီးသုပ္ၾကသလို၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲေတြကိုလည္း ျပဳပ္ျပီး သုပ္က်ပါ တယ္။ တခါက ၾကက္သားသုပ္တာ ေရးဖူးပါတယ္ ဒီမွာ ပါ။ ထိုင္းအသုပ္ထဲမွာ အဓိကေတာ့ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ စပါလင္၊ ပူစီနံေတြထင္တာပါပဲ။ ဒါေတြမပါရင္ စားလို႔မေကာင္းဘူး။


















ခင္မင္စြာျဖင့္
baby taster




Read more...
Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP