Lorem Ipsum

ငါးခူ ငရုတ္ေကာင္း မုန္႔ဟင္းခါး

 Monday, January 24, 2011

တနဂၤေႏြေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားျဖစ္တယ္။ အီၾကာေကြးပူပူေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ ခ်က္စားခ်င္စိတ္ ေပါက္လာတယ္။ ငါးခူငရုတ္ေကာင္း မုန္႔ဟင္းခါးပါ။ ပူပူစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ေသာက္လို႔ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္း ပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးဆို အဖတ္နဲနဲ အရည္မ်ားမ်ားၾကိဳက္တယ္။ ဒီမွာ တခ်ိဳ့ေတြက အဖတ္ေတြမ်ားလိုက္ တာ ထမင္းပန္ကန္အျပည့္လိုပဲထည့္ျပီး အရည္က်ေတာ့ နဲနဲေလး၊ ျပီးေတာ့ အရည္ကလည္း ပဲမႈန္႔မထည့္ က်ဘူး။ ဒါမ်ိဳးက်ေတာ့ ကိုယ္က မစားတတ္ျပန္ဘူး။ ကိုယ္ကေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးမွာ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ထည့္သလို၊ တခါတေလ ေရႊခ်ီမႈန္႔ေလွာ္ျပီး ထည့္တယ္။ အင္းေလ ေဒသအလိုက္ အစားအစာေတြလည္း ကြဲျပားၾက တာပဲေလေနာ္။ ကခ်င္မွာဆို မုန္႔ဟင္းခါးကို မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ တြဲစားၾကတယ္။ ဒါေပမဲ့ တခ်ိဳ႔ေဒသေတြမွာ သံပုရာသီးနဲ႔တဲ့။ တခ်ိဳ႔က်ျပန္ေတာ့ ဇီးျဖဴသီးနဲ႔တဲ့။ တခ်ိဳ႔က်ေတာ့ ငါးသေလာက္နဲ႔ ဟင္းရည္ခ်က္ၾကသတဲ့။ တခါမွေတာ့ မစားဖူးပါဘူး။ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ေတာ့မယ္ကြယ္ :)

ငါးခူ ၁ကီလို (အေရခြံဆုပ္ျပီးသား)
ပဲမႈန္႔
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္း (ေထာင္းျပီး)
စပါးလင္ ၃ေခ်ာင္း
ငံျပာရည္
အခ်ိဳမႈန္႔
ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္
မုန္႔တီဖတ္
ငွက္ေပ်ာအူ (ရွိမယ္ဆိုရင္ေပါ့)
ၾကက္သြန္အေသး (အလံုးလိုက္)
သံပုရာသီး
နံနံပင္
ငရုတ္ေကာင္းေလွာ္မႈန္႔
ငရုတ္သီးစိမ္ (မိုးေမွ်ာ္သီး)
ဘဲဥ၊ ငါဆုပ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္စတာေတြက ရႏိုင္မွပါ။

မုန္႔ဖတ္ျပဳပ္ထား။
နံနံပင္နဲ႔သံပုရာသီး လွီးထား။
ဘဲဥျပဳပ္ျပီး စိတ္ထား။
ငရုတ္သီးေလွာ္ျပီး ေထာင္းထား။
ငါးဆုပ္ ပါးပါးလွီးထား (ၾကိဳက္တတ္မွပါ)
ပဲကပ္ေၾကာ္ထား
အီၾကာေကြးညွပ္ထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ခ်က္ထား။

အိုတလံုးထဲမွာ ငါးခူ၊ စပါလင္တေခ်ာင္းထုထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲနဲနဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္၊ ေရနဲနဲထည့္ျပီးျပဳတ္၊ အေအးခံ၊ အသားႏြင္ထား။ က်န္တဲ့ အရိုးနဲ႔ ေခါင္းကိုထုျပီး ေရနဲ႔ဆက္ျပဳတ္ထား။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္းနဲ႔ စပါလင္းတေခ်ာင္းကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသတ္ပါ့မယ္။ ၾကက္သြန္ေတြ နီ၀ါေရာင္ေလးရလာရင္ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္နဲနဲထည့္ျပီး ႏြင္ထားတဲ့ ငါးေတြထည့္ျပီး ဆီျပန္လာရင္မီးပိတ္ထား။

ငါးဆီသတ္တုန္းမွာ တဖက္မွာေရေႏြးအိုးတည္၊ စပါလင္ တေခ်ာင္းထုထည့္၊ ငါးရိုးျပဳတ္ရည္ေတြစစ္ျပီးထည့္၊ ေရဆူလာရင္၊ ပဲမႈန္႔ေဖ်ာ္ထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပး။ ဆီသတ္ထားတဲ့ငါးထည့္၊ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ နာရီ၀က္ေလာက္ဆူေနပါေစ။  ၾကက္သြန္ အေသးေလးေတြထည့္၊ ငွက္ေပ်ာအူး ရွိရင္ထည့္( ၾကိဳတင္ လွီးထားျပီး ဆႏြင္းနဲ႔ စိမ္ထားပါ) ငရုတ္ေကာင္းအေစ့ကို ေလွာ္ျပီးေထာင္း ငရုတ္သီးမိုး ေမွ်ာ္သီးကိုမီးကင္ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ ေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္၊ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ဟင္းရည္ အေနအထားရရင္ မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးပဲထားေပါ့။

 

စားၾကအံုးမလား  :)


ဓါတ္ပံုေတြက အလင္းေရာင္ ေျပာက္က်ားျဖစ္ေနတာေရာ မီးက ၀ါေနတာေရာဆိုေတာ့ :D



မုန္႔ဖတ္


ဟင္းရည္



ဘဲဥျပဳတ္၊ ငါးဆုပ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္၊ အီၾကာေကြးနဲ႔ ငရုတ္သီး (အမွန္ဆို ငရုတ္သီးမႈန္႔ေတာင္ မလိုဘူး)




သံပုရာသီးနဲ႔ နံနံပင္



ေက်းဇူးရွင္ပန္ကန္


ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္မလုပ္မိလို႔:) ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ထည့္စားတယ္:)




ငရုတ္သီးနဲ႔ သံပုရာသီးမပါတဲံ ကိုယ့္ပန္ကန္




ပဲကပ္ေၾကာ္ အိမ္မွာေၾကာ္ပါတယ္။  ကုလာပဲးျခမ္း လက္ႏွစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ေရ ၃နာရီေလာက္စိမ္ထား။ ေဆာ္ဒါမႈန္႔ (လဖက္ရည္ဇြန္း) ထည့္စိမ္။

တန္ပူရာမႈန္႔ တခြက္၊ ဆန္မႈန္႔ ခြက္တ၀က္ေရာျပီး ေရနဲ႔ေဖ်ာ္။ ဆားနဲနဲထည့္။ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို မျပစ္မက်ဲျဖစ္ ရမည္။ စိမ္ထားတဲ့ပဲနဲ႔ေရာထား။

ဆီအိုတည္ ဆီပူလာရင္ မီးနဲနဲေလွ်ာ့လိုက္ပါ (မီးမ်ားရင္ မုန္႔ႏွစ္တူးျပီး ပဲကမက်က္ပဲ ေနလိမ့္မယ္) ဆီပူထဲကို မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ပဲ တဇြန္းခပ္ထည့္ပါ။ ပဲေၾကာ္က အလည္မွာပဲ ထူျပီးလံုးေနရင္ မုန္႔ႏွစ္ပ်စ္လို႔ပါ။ ပဲေၾကာ္ ျပန္႔ေၾကသြားရင္ ေရမ်ားလို႔ပါ။ အေနေတာ္ဆိုရင္ေတာ့ ျပန္႔ျပန္႔ေလးပဲ ျဖစ္ေနမွာပါ။ ပဲေၾကာ္နီ၀ါေရာင္ ျဖစ္လာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေပါ့။ ေအးရင္လံုတဲ့ဗူး တဗူးထဲထည့္ျပီး၊ တပတ္ထိ စားပါတယ္။ ၾကာရင္ေတာ့ ဆီဂ်ီးေစာ္နံတတ္လို႔ပါ။

ေနာက္တနည္းက ျမန္မာျပည္မွာ ေၾကာ္နည္းပါ။
ဆန္မႈန္႔ ၃ဆ၊ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ ၁ဆကို ဆား၊ ေဆာ္ဒါမႈန္႔(ခန္႔မွန္း)၊ ေရႊခ်ီမႈန္႔ ၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း) ကိုေရနဲ႔ ေဖ်ာ္။ မုန္႔ႏွစ္ မျပစ္မက်ဲရရင္၊ စိမ္ထားတဲ့ပဲနဲ႔ေရာျပီး အေပၚကနည္းအတိုင္း ေၾကာ္ပါ။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster







Read more...

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း

 Sunday, January 23, 2011

လာျပန္ျပီေနာ္ မိဆို:D ဘာငါးမွန္း မသိတဲ့ငါးကို ေၾကာ္ျပီးႏွပ္ပါတယ္။ ငါးကို အေၾကထိုး၊ ဗိုက္ခြဲျပီးအူ ေတြထုတ္ ေသခ်ာေရးေဆးျပီး အကြင္းေလးေတြ တံုးပါတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ နႏြင္းနယ္ျပီး ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္ပါတယ္။ ငါးေဘးသားေတြ ၾကြပ္လာရင္ ဆယ္ထား။

ဆီအိုတည္၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴကို အကြင္းၾကီးၾကီးလွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္၊ မိ ဆို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ တည္ထား။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နူးအိလာရင္၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးထည့္ ေရဆူနဲနဲထည့္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ရျပီေပါ့။






                                              မိဆိုငါးေၾကာ္ႏွပ္ပါ




ငပိေထာင္းပါ

ထိုင္းငပိေထာင္း၊ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိေပမယ့္ ဒီနည္းက ၾကာရွည္ခံလို႔ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ တခ်ိဳ႔ေတြကေတာ့လုပ္ ထားျပီး ပုလင္းထဲထည့္ထားျပီး သုမ့္ယမ္ ခ်က္လည္း ထည့္ၾကပါတယ္။
ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို ၂ပိုင္းပိုင္းျပီး အေစ့ထုတ္ ေရစိမ္ထား။ (အိမ္မွာေတာ့ အေစ့မထုတ္လိုက္ မိဘူး)
ၾကက္သြန္နီ (အေသးစား) ၃လံုးကို အခြံခြါ ေလးစိတ္စိတ္ထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာ ခြါထား။
ပုဇြန္ေျခာက္ လက္ႏွစ္ဆုပ္စာေလာက္ ေရစိမ္ထား။
စိမ္းစားငါးပိ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း။
အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ဆီအနည္းငယ္

ေရစိမ္ထားတဲ့ ငရုတ္ေျခာက္ကို ေရစစ္ျပီး ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ နီရဲျပီး ေထာင္းေကာင္းရံုေလာက္ဆိုရပါျပီ။ ငရုတ္ေၾကာ္တဲ့ ဆီမွာပဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထား။က်န္ဆီထဲကို စိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ ဆယ္ျပီး က်န္ဆီေလးမွာ ငပိကို ေၾကာ္လိုက္ပါ။ အားလံုးရျပီဆို ငရုတ္ေၾကာ္ေထာင္း ညွက္လာမွ ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ေထာင္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္ရရင္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴထည့္၊ အ ခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ငါးပိထည့္ ညွက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီကိုအပူေပး ငပိထဲေလာင္းထည့္စိမ္ထား။ အၾကာၾကီး အထားခံပါတယ္။ ကိုယ္ေထာင္းထားတာေတာ့ ေျပာသေလာက္မညွက္ပါဘူး။ ငရုတ္အေစ့ေတြလည္းပါေန တယ္။










                 မံုလာဥပိုးတီသုပ္ အရည္ပါတာၾကိဳက္လို႔ ပိုးတီစိမ္တဲ့ အခ်ဥ္ရည္ နဲနဲထည့္ထားတယ္။

မံုလာဥကို အခြံႏြါျပီး တေစာင္းလွီးပါ့မယ္။ လွီးတဲ့အခါ တေစာင္းလွီးရင္း မံုလာဥကို လိမ္ျပီးလွည့္သြားပါ။ တဖက္ထိပ္ကေန ေနာက္တဖက္ထိပ္ ေရာက္တဲ့အထိဆို မံုလာဥက စပရိန္လို ျဖစ္ေနပါ့မယ္။ ျပီးရင္ ဆားမ်ား မ်ားနဲ႔နယ္ မံုလာဥေလး ေပ်ာ့လာျပီး အရွည္ၾကီးျဖစ္သြားလိမ့္မယ္။ ျပီးမွ ေရေဆး ပုလင္းတလံုးမွာ ဆန္ေဆး ေရနဲ႔မံုလာဥကို ထည့္စိမ္ထား၊ အဖံုးကိုေတာ့ လံုေလာင္ပိတ္ေပါ့။ ၃ရက္ေလာက္ဆို ခ်ဥ္လာပါျပီ။ ခ်ဥ္လာတဲ့ မံုလာဥကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။
 









အခ်ဥ္အစပ္ေတြ စားလို႔မရတဲ့ ကိုယ့္တြက္ Bok Choy ေၾကာ္ပါတယ္။ အရြက္ေတြကို ေျခြျပီးေရေဆးထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးဆီနဲနဲနဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ေရဆူနဲနဲနဲ႔ မႈိဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ထည့္ျပီး Bok Choy ထည့္ပါတယ္။ အဖံုးအုပ္ျပီး ၅မိနစ္ဆို ရပါျပီ။






ပဲနီေလးကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ျပီးေလွာ္ပါတယ္၊ နီရဲလာမွ ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။ စပါလင္တေခ်ာင္နဲ႔ ၾကက္ သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ ဆီသတ္၊ ပဲထည့္၊ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္နဲနဲထည့္၊ ပဲႏူးရင္ ဂ်င္းလက္တဆစ္စာေလာက္ ေထာင္းထည့္၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီးရင္ စားလို႔ရပါျပီ။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Read more...

ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ

 Saturday, January 22, 2011

ပဲျပဳပ္နဲ႔ ထမင္းေၾကာ္စားခ်င္ေနတာ ၾကာလွေပါ့။ ပဲျပဳပ္ရွိတုန္း ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ဆီတိုဖူးကိုလည္း ေၾကာ္ျပီး ဆီစိမ္တယ္။ အမဲေသာက္ေျခာက္ လုပ္ထားတာ က်န္ေသလို႔ မီးဖုတ္ျပီးထု ပဲဆီဆမ္းတယ္။ ငပိ ေထာင္းလည္ပါေတာ့ ပိုျမိန္တယ္လို႔ ဆိုရမယ္။ ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္ရတာကလည္း ေအးလို႔လားမသိဘူး အရသာပိုရွိေနသလိုပဲ ဒါေပမဲ့ စားျပီးလို႔ ရင္ျပည့္တဲ့ ဒဏ္မခံႏိုင္ဘူး :)




ဓါတ္ပံုလွလွကိုပဲ အာရံုစိုက္တာ တေယာက္ေသာသူရဲ့ ေျခထာက္ပါ ပါသြားတယ္ :D





ပဲျပဳပ္နဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ပါ



အမဲသားေျခာက္ မီးကင္ထုျပီး ပဲဆီဆမ္းပါ။

:)



ဆီတိုဖူးေၾကာ္


ထိုင္းငပိေထာင္း (ေထာင္းနည္း ေရးေပးပါ့မယ္ ေနာက္တခါ)


ေရေႏြးၾကမ္း :)




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Read more...

တိုဖူးၾကက္သားေပါင္းနဲ႔ သာကူေက်ာက္ေက်ာ

 Thursday, January 20, 2011

ကိုယ္က အခ်ိန္ရရင္ ဟင္းခ်က္တဲ့ ဘေလာဂ့္ေတြ ေလွ်ာက္လည္ပါတယ္။ ဘေလာဂ့္ဆိုတာ စသိတုန္းက ေနပါလီ(ေနေပါလ္လူမ်ိဳး) သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က ၂၀၀၅ ခုႏွစ္က သူဘေလာဂ့္ဖြင့္ထားေၾကာင္း ေျပာေတာ့ သူ႔ဘေလာဂ့္ကို အျမဲ၀င္ျပီး ရွာတယ္။ ေနာက္ေတာ့ တခုျပီးတခုသြားတတ္လာတယ္။ ေကာမန္႔မေပးတတ္ေသးပါဘူး။ ေနာက္မွကိုယ္လည္း ၀ါသနာပါရင္း ကိုယ့္မိသားစုေတြပဲ ဖတ္ႏိုင္တဲ့ ဘ ေလာဂ့္တခုကို ၂၀၀၇ မွာဖန္တီးခဲ့ပါတယ္။ ဒါနဲ႔ ဘေလာဂ့္တကာ လည္ဖတ္ေတာ့တာပါပဲ :) ခုခ်ိန္ထိ အား တယ္ကို မရွိဘူးဆိုပါေတာ့ :) ဒါနဲ႔ ဖတ္ထားတာကမ်ားေတာ့ ဘယ္ကေန နည္းေတြ ရတယ္ဆိုတာ အတိ အက် မမွတ္ထားမိျပန္ဘူး။ အခုလည္း မၾကာေသးခင္ကမွ နည္းေလး တခုရလာျပီး လုပ္စားမယ္ စိတ္ကူး ထားတာပါ။ ဘယ္ကရလည္းဆိုတာေတာ့ ေမ့သြားပါျပီ။  ေသခ်ာတာကေတာ့ ကိုယ့္နည္း မဟုတ္ပါဘူး။ သူမ်ားဆီကပါ။


တိုဖူးကို ႏွစ္ျခမ္း ျဖတ္လိုက္ျပီး အေပၚက အခြက္ေလး လုပ္လိုက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီကရတဲ့ တိုဖူးနဲ႔ ၾကက္သား(ၾကိဳက္ရာအသားေပါ့) ၾကက္သြန္စတဲ့ အဆာပလာေတြ( ထည့္ခ်င္သမွ်) ထည့္ျပီး တိုဖူးရဲ့ ခ်ိဳင့္ခြက္ေလးထဲ ထည့္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ေပါင္းလိုက္တာပါ။ ၁၀မိနစ္ေပါ့။ အခ်ိဳေတြစား ေနတဲ့ကိုယ္ကေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ အရမ္းလြယ္ျပီး စားလို႔ ေကာင္းတယ္။














ေပါင္းအိုးထဲက ထုတ္ထားတာ ၾကာလို႔ နည္းနည္းေတာ့ ေျခာက္ေနသလိုပဲ။ ထုတ္ထုတ္ခ်င္းမွာ စားတာ ေကာင္းပါတယ္။


ဒါကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြက ျမန္မာမုန္႔လုပ္ေကြ်းေလတဲ့။ ကိုယ္ကလည္း တတ္သေလာက္ မွတ္သေလာက္ နဲ႔ လုပ္ေကြ်းလိုက္တယ္။ သာကူေက်ာက္ေက်ာပါ့။ ပိုက္ဆံသက္သာ။ အခ်ိန္ကုန္သက္သာ တယ္ေလ ခန္႔မွန္းေတြပဲမို႔ ေျပာရမွာေတာင္ ခက္ေနတယ္ :)

သာကူအေစ့ေသးေသးေလးတေပါင္ကို ေရေအးနဲ႔ ၃နာရီၾကာ စိမ္ထားပါတယ္။ ပထမဆံုး ေရမတ္ခြက္နဲ႔ ၈ခြက္ထည့္ျပီး ၾကိဳပါတယ္။ ေရေႏြးဆူလာရင္ သၾကားမတ္ခြက္နဲ႔ ၂ခြက္ထည့္ပါတယ္( ကိုယ္က အခ်ိဳသိတ္မ စားလို႔ပါ။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ အမ်ားၾကီးထည့္ပါ) ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ အထုတ္ေသးတထုတ္ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး ထည့္ေမႊပါတယ္။ ဆက္ဆူေနပါေစ။ ၁မိနစ္ေလာက္ၾကာလာရင္သာကူ ေစ့ေတြကို အသာေလးေလာင္းခ် ပါတယ္။ သာကူေစ့ေတြက ေရစိမ္ထားေတာ့ ၾကာၾကာျပဳပ္စရာမလိုပါဘူး။ သာကူ မ်က္စိေပ်ာက္ေလာက္ ရင္ အုန္းႏို႔ဗူးတဗူး(ဗူးၾကီး)ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ဆို လိုခ်င္တဲ့ ဗန္းထဲေလာင္းထည့္ ျပီး အေပၚကေန ေျမပဲေလွာ္ ေထာင္း ျဖဴးပါတယ္။ အေအးခံလိုက္ပါတယ္။





















သာကူ ေက်ာက္ေက်ာမုန္႔ေပါ့ေနာ္ :)

Read more...

ဗီယက္နမ္ ၀က္ေခါက္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း

 Wednesday, January 19, 2011


ဒီပံုက ဆင္တူမို႔လို႔ ယူထားတာပါ။ ဗီယက္နမ္ Sausage ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။





ဗီယက္နမ္ ၀က္ေခါက္ (သို႔) ၀က္သားခ်ဥ္ ဘယ္လိုလုပ္မလည္းလို႔ ေဆာင္း ကေမးလာပါတယ္။ ကိုယ္က လည္း၀က္သား မစားတာ ၾကာေနျပီဆိုေတာ့ မသိပါဘူး။ ၀က္သားနဲ႔ ပတ္သက္တာလည္း မခ်က္ျဖစ္ ေတာ့ဘူး။ ဒါေပမဲ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ကို ေမးခဲ့ပါတယ္။ သူကလည္း ေသခ်ာရွင္းျပခဲ့ပါတယ္။ ေဆာင္း ေမးတဲ့ ၀က္သားခ်ဥ္ ဟုတ္မဟုတ္ေတာ့ မသိပါဘူး။ လုပ္နည္းေျပာျပပါ့မယ္။

၀က္နားရြက္ နဲ႔ ဗိုက္သား ၁ကီလို
Red Vinegar  1/2 လီတာ
ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္ 100gm
ဆား  1 ထမင္းစားဇြန္း
သၾကား   100mg
ဂ်င္း ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း 1 လဖက္ရည္ ပန္ကန္လံုး
ငရုတ္ေကာင္း အေစ့အျဖဴ 1 ေရစိမ္ျပီး (ထမင္းစားဇြန္း)

၀က္နားရြက္ကို ေရေသခ်ာေဆးျပီး ဗိုက္သားနဲ႔ ေရာျပဳပ္။ ႏူးသြားလွ်င္ ႏုပ္နုပ္စဥ္းပါ။ တတ္ႏိုင္သေလာက္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။ ဗီနီဂါ၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ (အေစ့လိုက္ထည့္ရန္) အားလံုးနဲ႔ ေရာျပီး ေရဆူ ခြက္၀က္ထည့္ျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ရပါ့မယ္။ ရရင္ အေအးခံထားပါ။

အ၀ိုင္း Saugage လိုအျပာခပ္ၾကီးၾကီး လိုခ်င္ရင္ေတာ့ ေရသန္႔ဗူး အေသးကို အေပၚပိုင္းျဖတ္လိုက္ျပီး အဲ့ဒီ ထဲကို ခ်က္ထားတဲ့ ၀က္သားကို သိပ္ထည့္ျပီး အေပၚကေန ပလတ္စတစ္နဲ႔ ဖံုးျပီးခ်ည္လိုက္ပါ။ ေနာက္ေရ ခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားပါ။ ေနာက္တေန႔ဆို ပါးပါးလွီးစားလို႔ရပါျပီ။ ပုလင္းထဲ မထည့္ခ်င္လည္း ဗူးတဗူးထဲ ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ပုလင္းထဲထည့္တာက အ၀ိုင္း အရွည္ေလး ျဖစ္ဖို႔သာျဖစ္ပါတယ္။

လုပ္နည္းေျပာျပတဲ့ သူငယ္ခ်င္း May Lynn Win ကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Read more...

ၾကက္သားခ်ဥ္

 Monday, January 17, 2011


ငါးခ်ဥ္၊ ပုဇြန္ခ်ဥ္၊ ၀က္သားခ်ဥ္ပဲ ၾကားဖူးၾကတယ္မွလား။ အခုၾကက္သားခ်ဥ္တဲ့ :) ဗီယက္နမ္ သူငယ္ခ်င္း ေတြ ၀က္သားခ်ဥ္လုပ္ျပီး အျမဲေမးၾကတယ္ စားမလားတဲ့ ၾကည့္ရတာလည္း လွလွေလး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္စိမ္းေလးလည္း အေပၚမွာတင္လို႔၊ ၾကိမ္းထားလိုက္တယ္ တရက္ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ လုပ္စားမယ္ေပါ့။ အခုေတာ့ လုပ္ျဖစ္သြားတယ္။ အစကေတာ့ အခ်ဥ္တည္ရင္ ဗီယက္နမ္က လာတဲ့ အမႈန္႔ ထည့္ေနက်ပါ။ ဟို ေန႔က သြား၀ယ္ေတာ့ မရွိတာနဲ႔ ဒီအထုတ္ေလးနဲ႔ပဲ လုပ္လိုက္တယ္။ တကယ္ဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္တာခ်င္းက ေတာ့ အတူတူပါပဲ။ လုပ္နည္းေျပာပါ့မယ္။

ပထမဆံုး ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ အမဲသား ၾကိဳက္ရာကို သံုးပါ။ အေၾကျဖစ္ရပါ့မယ္။ အသားတေပါင္ကို အခ်ဥ္မႈန္႔ တထုတ္ ( ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငရုတ္စိမ္း၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါ )ထည့္ျပီးနယ္ပါ။ ျပီးရင္ ဗန္းတခုထဲမွာ နယ္ထားတဲ့ အသားေတြကို ထည့္ျပီး အေပၚမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိ၊ လိုခ်င္တဲ့ အတံုးအရြယ္ဓါးနဲ႔ရာျပီး အေပၚကေန ငရုတ္စိမ္း ေစာင္းေစာင္း လွီးထားတာတခုနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတျခမ္းတင္ ပလပ္စတစ္ အေပ်ာ့ ေလးနဲ႔ ဗန္းကို ပတ္လိုက္ျပီး ေရခဲေသတၱာမွာ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ ေနာက္ေန႔ဆို ခ်ဥ္ေနပါျပီ။ ဒါကို ဒီတိုင္း စားၾကသလို၊ ေၾကာ္ျပီးလည္း ငရုတ္စိမ္းနဲ႔ စားတတ္ၾကပါတယ္။



ဒီအထုတ္နဲ႔ လုပ္ထားတာပါ။












ကဲဒါေလးေတြကေတာ့ ေၾကာ္ထားတာပါ စိတ္ရွိ လက္ရွိသာ ပံုေတြ တင္ထားပါတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Read more...
Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP